Starto penkete rungtynes pradėjęs uteniškis padėjo šeimininkams jau pirmoje susitikimo pusėje susikrauti 22 taškų pranašumą, kurį iki ilgosios pertraukos „Nets“ sumažinti sugebėjo baudų metimais pelnydami visus septynis paskutiniuosius antrojo kėlinuko taškus.

Po ilgosios pertraukos Valančiūno vietą aikštėje užėmė Gorgui Diengas, o rungtynių komentatoriai Pete'as Pranica ir Brevinas Knightas pranešė, jog lietuvis negalės grįžti į aikštę dėl NBA koronaviruso prevencijos protokolo pažeidimų.

Spėjama, jog lietuvis pastaruoju metu turėjo kontaktą su covid-19 užsikrėtusiu asmenimi. Kaip patvirtino klubo atstovai, paties Jono koronaviruso testų rezultatai buvo neigiami.

Atsidūręs šiose aplinkybėse JV komandai padėti negalės artimiausias 10 dienų. Identiškoje situacijoje šiuo metu yra vienas iš „Nets“ klubo lyderių Kevinas Durantas, kontaktą su užsikrėtusiu asmeniu turėjęs sausio 1-ąją, o artimiausią sekmadienį, sausio 10-ą dieną, veikiausiai grįšiantis į aikštę Bruklino ekipos namų rungtynėse su Oklahomos „Thunder“.

Valančiūnas papildė pribloškiančiai ilgą traumutoų ar dėl kitų priežasčių komandai padėti negalinčių „Grizzlies“ krepšininkų sąrašą. Jame be lietuvio šiuo metu yra Ja Morantas, Jarenas Jacksonas, Justise'as Winslow, Johnas Koncharas, Killianas Tillie ir Jontay Porteris. Dvikovoje su „Nets“ į aikštę po čiurnos traumos grįžęs Graysonas Allenas tenesiečiams surinko 10 taškų.

Nelemta žinia nutraukė įspūdingą Jono dvigubų dublių seriją. Iki šios dvikovos aukštaūgis visose aštuoneriose žaistose rungtynėse rinko dviženklius rodiklius pelnytų taškų ir atkovotų kamuolių statistikos kategorijose.

Vos 14 minučių aikštėje praleisti spėjęs Valančiūnas per jas pasižymėjo 8 taškais (3/4 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), 4 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius, bloką ir klaidą. Iki šios karjeros atkarpos ilgiausią dvigubų dublių seriją Jonas buvo užfiksavęs 2019-ų kovą, kuomet jam pavyko pasižymėti šiuo statistiniu pasiekimu šešiuose sustikimuose iš eilės.

Be savo pagrindinio vidurio puolėjo likę Grizliai antrąją susitikimo pusę pradėjo pasimetę, o tuo pasinaudojo varžovų pažeidžiamumą pajutęs Caris LeVertas. Trečiame kėlinuke įsibėgėjęs „Nets“ gynėjas įžiebė spurtą 26:6, leidusį svečiams persverti rezultatą savo naudai – 78:80.

Po ilgosios pertraukos 25 taškus pelnęs LeVertas rungtynėse viso jų surinko 43, antrą kartą karjeroje pasiekdamas keturiasdešimties pelnytų taškų ribą. Gynėjo žaidimas leido „Nets“ grumtis dėl pergalės nepaisant to, jog komandai nepadėjo Durantas, dėl asmeninių priežasčių nerungtyniavęs Kyrie Irvingas ir sunkią kelio raiščių traumą patyręs Spenceris Dinwiddie.

Abejas šio sezono tarpusavio rungtynes su Bruklino klubu sužaidę „Grizzlies“ prieš varžovus šventė dvi pergales. Iki šio susitikimo Memfio ekipa namuose buvo pralaimėjusi visas penkias žaistas dvikovas.

„Grizzlies“: Dillonas Brooksas 24 (8/12 dvit., 2/7 trit.), Brandonas Clarke'as 21 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), De'Anthony Meltonas 14, Tyusas Jonesas 11 (10 rez. perd., 4 per. kam.), Graysonas Allenas ir Desmondas Bane'as po 10 taškų.

„Nets“: Caris LeVertas 43 (8/14 dvit., 7/9 trit., 6/6 baud., 5 atk. kam., 6 rez. perd.), Taureanas Prince'as 16, Joe Harrisas 13, Jarrettas Allenas 12 taškų.

Per artimiausias dešimt Valančiūno praleisimų dienų „Grizzlies“ žais net penkerias rungtynes. Jenkinso auklėtiniai per šį laikotarpį susidurs su Klivlando „Cavaliers“, dusyk Mineapolyje surems ginklus su „Timberwolves“ bei namuose priims Filadelfijos „76ers“ ir Finikso „Suns“ klubus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)