Šiose rungtynėse „Grizzlies“ susidūrė su itin sudėtinga situacija, artimiausiu metu tapsiančia komandos realybe. Dėl stipraus čiurnos patempimo pirmą susitikimą praleido 3-5 savaites be krepšinio praleisiantis komandos lyderis Ja Morantas, o dėl smulkesnės traumos komandai nepadėjo ir atsarginis įžaidėjas De'Anthony Meltonas.

Be abiejų pagrindinių atakų organizatorių likę grizliai antrojo kėlinuko viduryje neteko ir dar vieno gynėjo. Grįždamas gynybą komandos starto penketo atakuojantis gynėjas Graysonas Allenas užmynė ant Jayleno Browno kojos ir paliko aikštę dėl čiurnos sužeidimo. Nuo sezono pradžios dėl ilgalaikių traumų „Grizzlies“ verčiasi ir be Jareno Jacksono bei Justise'o Winslow.

Nukraujuvusią Memfio ekipą į priekį vedė geriausias šio sezono rungtynes sužaidęs Jonas Valančiūnas. Per 24 aikštėje praleistas minutes uteniškis surinko 20 taškų (6/10 dvit., 1/1 trit., 5/7 baud.), 11 atkovotų kamuolių ir vieną rezultatyvų perdavimą, tačiau lietuvio statistikos eilutę temdė 5 prarasti kamuoliai.

Jau pirmoje susitikimo pusėje į duobę kritę svečiai savo atsilikimą kiek sumažino tik ketvirtame kėlinuke. Trečiajame ketvirtyje karjeros rungtynes sužaidusiu Browno vedami „Celtics“ turėjo ir 30 taškų žymą viršijusią persvarą.

Nokautuojantį spurtą Bostono krepšininkai sudavė antrame kėlinuke. Vos per kiek daugiau nei tris minutes „Celtics“ sugebėjo pelnyti net 17 taškų be atsako, o pagrindiniu šio spurto iniciatoriumi tapęs Brownas vien antrame ketvirtyje pelnė 18 taškų.

Tik iki trečio kėlinuko pabaigos rungtyniavęs šeimininkų puolėjas viso surinko net 42 taškus, pataikydamas 7 iš 10 mestų tritaškių. Ankstensis Browno karjeros rekordas buvo 34 taškai.

Nesėkmė Bostone pastaraisiais metais tapo nemalonia „Grizzlies“ tradicija. Tarpusavio dvikovose „Celtics“ krepšininkams Memfio ekipa nusileido jau dešimtą kartą iš eilės, o pastarąją pergalę „TD Garden“ arenoje svečiai iš Tenesio šventė dar 2013-ų metų lapkritį.

„Celtics“: Jaylenas Brownas 42 (8/11 dvit., 7/10 trit., 5/6 baud.), Jaysonas Tatumas 16, Marcusas Smartas 14 (4/9 trit.), Danielis Theisas 12 taškų.

„Grizzlies“: Jonas Valančiūnas 20 (11 atk. kam.), Gorgui Diengas 17, Dillonas Brooksas ir Desmondas Bane'as po 16 taškų.

Vizitas Bostone tapo antrosiomis paeiliui „Grizzlies“ išvykoje žaistomis rungtynėmis. Paskutiniąja trigubos išvykos stotele Memfio klubui po Bruklino ir Bostono taps Šarlotė, kurioje Grizliai naktį iš penktadienio į šeštadienį susigrums su vietos „Hornets“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)