Nesulaikomai rungtyniaujantis Domas dvikovoje su Artūro Karnišovo vadovaujamais „Bulls“ užfiksavo penktąjį savo NBA karjeros trigubą dublį.

Per 34 aikštėje praleistas minutes lietuvis surinko 22 taškus (8/10 dvit., 0/1 trit., 6/11 baud.), 10 atkovotų kamuolių, 11 rezultatyvių perdavimų, perimtą kamuolį ir 5 klaidas.

Dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito savo pasirodymą ketvirtame kėlinuke baigęs lietuvis susitikimą pradėjo blankiai. Pirmame ketvirtyje Sabas įsigudrino atlikti baudos metimą, po kurio kamuolys nelietė lanko, o kėlinukui pasibaigus jo statistika neatrodė įspūdingai – 2 taškai, 4 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

Varyti varžovus į neviltį Domas pradėjo antrame kėlinuke. „Pacers“ atsiliekant 31:35 aukštaūgis pelnė 10 taškų iš eilės ir inicijavo gniuždantį svečių komandos spurtą 21:0. Šios atkarpos metu Sabonis pasižymėjo agresyvumu, puikiu taiklumu ir dviem galingais dėjimais iš viršaus.

Antrame ketvirtyje Indianos komandos spurtą atliko Sabonio ir keturių atsarginių krepšininkų suformuotas penketukas, tačiau po ilgosios pertraukos „Bulls“ į nokautą pasiuntė startinis svečių ekipos kvintetas.

Vedami preciziškai kamuolius komandos draugams skirsčiusio lietuvio „Pacers“ trečią ketvirtį pradėjo per keturias minutes pelnydami 18 taškų be atsako ir susikraudami net 26 taškų persvarą. Atlikdamas 11 rezultatyvių perdavimų aukštaūgis pakartojo savo NBA karjeros rekordą.

Kelionę link trigubo dublio Sabas užbaigė pirmoje ketvirto kėlinuko pusėje. Per savo karjerą tokį statistinį pasiekimą Domantas yra užfiksavęs prieš „Bulls“, Denverio „Nuggets“, Portlando „Trail Blazers“, Bruklino „Nets“ ir Toronto „Raptors“ klubus.

Domantas Sabonis prieš Čikagos "Bulls"

Po pirmų dvejų sezono rungtynių Sabonio statistikos vidurkiai atrodo tiesiog stulbinančiai: 26 taškai (17/24 dvit., 2/5 trit., 14/23 baud.), 11,5 atkovoto kamuolio ir 8 rezultatyvūs perdavimai per rungtynes.

Indianos krepšininkai prieš varžovus iš Čikagos triumfavo jau dešimtą kartą iš eilės. Pirmąsias dvejas sezono rungtynes „Bulls“ užbaigė pralaimėjimais 19 ir 20 taškų skirtumais – atidaromajame 2020/21 metų pirmenybių susitikiem Billy Donovano auklėtiniai 104:124 nusileido Atlantos „Hawks“.

„Bulls“: Zachas LaVine'as 17, Lauri Markkanenas 16 (2/8 trit., 9 atk. kam.), Coby White'as 12, Denzelis Valentine'as 11, Otto Porteris 10 taškų.

„Pacers“: T.J. Warrenas 23 (10/14 dvit), Domantas Sabonis ir Victoras Oladipo (5/5 trit.) po 22, Malcolmas Brogdonas 18, Dougas McDermottas 12 taškų.

Po šių rungtynių „Pacers“ neturės nė vienos laisvos dienos. Jau artėjančią naktį Indianos klubas namuose priims Bostono „Celtics“ (1-1) ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)