Svečiai iš Atlantos šiose rungtynėse vertėsi be aukštaūgio Clinto Capelos, prieš pat rungtynes iš registruotų žaidėjų sąrašo dėl pėdos traumos išbraukto Danilo Gallinari, šeštojo šių metų naujokų biržos šaukimo Onyekos Okongwu bei įžaidėjų Rajono Rondo ir Kriso Dunno.

Šeimininkams nepadėjo Jarenas Jacksonas ir Justise'as Winslow.

Įtemptoje ir permainingoje kovoje kelių taškų persvara svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę. Trečio kėlinuko pabaigoje „Hawks“ buvo beperimą iniciatyvą, tačiau Memfio komandos puolimą į priekį truktelėjo septynis taškus paeiliui pelnęs Dillonas Brooksas, kurio tritaškis ketvirčio pabaigoje išvedė „Grizzlies“ į priekį rezultatu 88:87.

Lemiamą kėlinuką šeimininkai pradėjo itin nesėkmingai. Du kamuolius puolime prarado Jonas Valančiūnas, o atsivėrusiomis galimybėmis pasinaudoję „Hawks“ spurtavo 8:0 ir perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas.

Po Jenkinso paprašytos pertraukėlės JV reabilitavosi dvitaškiu su pražanga ir rezultatyviu perdavimu karjeros rungtynes sužaidusio Kyle'o Andersono tritaškiui. Atgavę pasitikėjimą savimi Grizliai likus penkioms minutėms ir vėl pirmavo vienu taškus – 104:103.

Bet koks šeimininkų optimizmas per artimiausias minutes subyrėjo į šipulius. Vedami dar vieną fantastišką pasirodymą surengusio Trae Youngo svečiai iš Atlantos užbaigė rungtynes atkarpa 18:9 ir šventė pergalę Memfyje pirmą akrtą nuo 2017-ų kovo 11-os dienos.

Nepaisant jam nebūdingai prasto taiklumo iš toli, jaunasis „Hawks“ lyderis tapo ryškiausia rungtynių figūra. Per 35 sužaistas minutes Youngas surinko 36 taškus (9/17 dvit., 1/7 trit., 15/17 baud.) ir 9 rezultatyvius perdavimus.

Antrose sezono rungtynėse antrąjį dvigubą dublį užfiksavęs Valančiūnas aikštėje praleido 29 minutes, per jas pasižymėdamas 13 taškų (1/3 dvit., 1/3 trit., 8/10 baud.), 12 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvius perdavimus, perimtą kamuolį, bloką ir keturias klaidas.

Naujus karjeros rekordus pelnytų taškų ir atkovotų kamuolių statistikos kategorijose užfiksavo „Grizzlies“ krašto puolėjas Andersonas. Buvęs San Antonijaus „Spurs“ narys dvikovoje su „Hawks“ pasižymėjo 20 taškų ir 14 atkovotų kamuolių.

„Grizzlies“: Ja Morantas 28 (8/15 dvit., 2/7 trit., 6/8 baud., 7 rez. perd.), Kyle'as Andersonas 20 (14 atk. kam.), Dillonas Brooksas 19 (5/12 dvit., 3/11 trit.), Graysonas Allenas 10 taškų.

„Hawks“: Trae Youngas 36, Kevinas Huerteris 21 (4/5 trit.), Deandre Hunteris 15, Nathanas Knightas 14, Johnas Collinsas 13 taškų.

Pirmąsias dvejas rungtynes namuose žaidę ir pralaimėjimais užbaigę „Grizzlies“ artimiausią susitikimą žais naktį iš pirmadienio į antradienį. Memfio krepšininkų laukia išvyka į Brukliną ir akistata su bauginančiai gerą sportinę formą kol kas demonstruojančia „Nets“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)