„Trigubą karūną“ – NBA, NCAA ir olimpines žaidynes – laimėti be K.C. Joneso yra pavykę tik 7 krepšininkams. Jis taip dažnai buvo siejamas su pergalėmis, kad daugelis juokėsi, jog K.C. vardo antroji raidė reiškia „čempionas“.

„K.C. Jonesas buvo vienas spalvingiausių čempionų krepšinio istorijoje“, – sakė NBA komisaras Adamas Silveris. Buvusios NBA žvaigždės mirties priežastis ir aplinkybės neskelbiamos.

NBA lygoje krepšininkas visus 9 sezonus atstovavo Bostono „Celtics“ klubui ir laimėjo 8 čempiono titulus. Tai trečias daugiausiai NBA aukso žiedų istorijoje laimėjęs krepšininkas po savo komandos draugų Billo Russello (11) ir Samo Joneso (10).

Sėkmė K.C. Jonesą lydėjo ir kaip trenerį. Būdamas „Celtics“ trenerio asistentu (kartą) ir vyriausiuoju treneriu (dukart) jis su savo auklėtiniu Larry Birdu priešakyje iškovojo dar tris NBA trofėjus, o kartą kaip trenerio asistentas triumfavo ir su Los Andželo „Lakers“.

Būdamas JAV rinktinės nariu 1956 metais K.C. Jonesas tapo Melburno olimpinių žaidynių čempionu. Jo 25 numeriu pažymėti marškinėliai pagerbti Bostono „Celtics“ arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)