Šeimininkai susitikimą pradėjo su didele energija bei užtikrintumu puolime ir pataikė net 7 iš 8 savo pirmųjų iš žaidimo atliktų metimų. Susikrauti dviženklės persvaros „Lakers“ neleido Dalaso ekipos krašto puolėjas Dorianas Finney-Smithas, per pirmą pirmo kėlinuko pusę pelnęs 8 taškus.

Visgi dviženklę persvarą Los Andželo krepšininkai įgavo jau antrame ketvirtyje. Vedami Anthony Daviso ir LeBrono Jameso šeimininkai dominavo prieš varžovų priekinę liniją, kurioje „Mavericks“ sirgaliai vis dar neišvydo po traumos sveikstančio Kristapo Porzingio.

Pirmoje susitikimo dalyje „Lakers“ iš žaidimo metė net 61 proc. taiklumu, o antrąjį kėlinuką taikliu tolimu šūviu su sirena užbaigė Kyle'as Kuzma.


Visą antrąją susitikimo pusę dviženkliu skirtumu atsilikinėję „Mavericks“ trumpam atkūrė intrigą artėjant ketvirto kėlinuko viduriui, kai po Timo Hardaway tritaškio komandas skyrė 9 taškai.

Po Franko Vogelio paprašytos minutės pertraukėlės iniciatyvos ėmėsi Montrezlas Harrellas, kurio vedami šeimininkai žaibiškai susigrąžino saugų pranašumą ir šventė įtikinamą pergalę.

Centrinėje NBA žvaigždžių dvikovoje Luka Dončičius pranoko LeBroną Jamesą rezultatyvumu, bet „Lakers“ lyderis per 31 sužaistą minutę spėjo užfiksuoti dvigubą dublį. Nuo ketvirto kėlinuko vidurio Jamesas įvykius aikštėje stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolo.

22 taškus (5/10 dvit., 3/8 trit., 3/4 baud.), 7 atkovotus kamuolius ir 10 rezultatyvių perdavimų surinkęs LeBronas pasižymėjo ir pora prieš slovėnų vunderkindą gražiai laimėtų mikrodvikovų. Tiesa, antroje susitikimo pusėje Jamesas veikiausiai džiaugėsi, jog rungtynės vyko be žiūrovų – po jo atlikto baudos metimo kamuolys net nelietė lanko.


21-erių metų Dončičius savo komandai per 34 sužaistas minutes surinko 27 taškus (7/14 dvit., 2/5 trit., 7/8 baud.), 4 atkovotus kamuolius ir 7 rezultatyvius perdavimus.

„Mavericks“ antrose sezono rungtynėse antrą kartą nė iš tolo neprilygo varžovams kovoje dėl atšokusių kamuolių – po lentomis šeimininkai buvo pranašesni 53:27.

„Lakers“: Anthony Davisas 28 (7/11 dvit., 3/5 trit., 5/7 baud., 8 atk. kam.), LeBronas Jamesas ir Montrezlas Harrellas po 22, Dennisas Schroderis 18, Kyle'as Kuzma 13 taškų.

„Mavericks“: Luka Dončičius 27, Joshas Richardsonas 17, Dwightas Powellas 11, Dorianas Finney-Smithas ir Timas Hardaway po 10 taškų.

Dalaso krepšininkai po nesėkmės liks Los Andžele, kur sekmadienio vakarą jų lauks dvikova su „Clippers“ klubu. Čempionų titulą ginantys „Lakers“ ankstyvą pirmadienio rytą išbandys jėgas su Minesotos „Timberwolves“.

Antrą pralaimėjimą iš eilės NBA naujojo sezono starte patyrė Denverio „Nuggets“ (0-2) su serbų žvaigžde Nikola Jokičiumi. Savo aikštėje žaidę „Nuggets“ krepšininkai 108:121 (26:32, 29:40, 24:26, 29:23) pralaimėjo Los Andželo „Clippers“ (2-0) ekipai.

„Clippers“ pirmavo beveik visą rungtynių laiką, o didžiausią pranašumą buvo įgijusi trečio kėlinio pabaigoje. Tuomet skirtumas siekė 24 taškus.

Paskutiniame kėlinyje aikštės šeimininkai dar mėgino kilti į lemiamą šturmą, tačiau sumažinti skirtumo bent jau iki vienženklio taip ir neįstengė.

Los Andželo komanda geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių – 47:42, o tritaškius metė net 50 proc. taiklumu – pataikė 19 iš 38 tolimų metimų.

Paskutinio ketvirčio pabaigoje nemalonus incidentas įvyko prie „Clippers“ krepšio, kai kovojant dėl atšokusio kamuolio „Clippers“ lyderis Kawhi Leonardas buvo alkūne nokautuotas savo komandos draugo Serge'o Ibakos.

Smūgį į žandikaulį gavęs puolėjas atsidūrė ant žemės ir smarkiai kraujavo. Rungtynės buvo sustabdytos, į pagalbą atskubėję komandos medikai kelias minutes plušėjo, kol K. Leonardas galėjo pakilti ant kojų.

Tačiau net ir be savo lyderio, iš karto patraukusio į rūbinę, „Clippers“ nesunkiai susitvarkė su visais varžovų bandymais priartėti.

K. Leonardas per 30 min. pelnė 21 tašką, atkovojo 5 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Geriau už jį žaidė tik kita Los Andželo komandos žvaigždė Paulas George'as – 23 taškai.

„Man iš tikrųjų buvo neramu. Maniau, kad nutiko blogiausia, – kalbėjo P. George'as apie komandos draugą, kuriam prireikė 8 siūlių burnos srityje po incidento. – Nežinojau, ar jis buvo sąmoningas, kokio stiprumo buvo smūgis. Nemačiau, kaip tai nutiko, tik pastebėjau jau jį gulintį ant grindų“.

„Žinome, kad Kawhi yra nuostabus žaidėjas. Jam iškritus, turėjo imtis iniciatyvos kiti. Manau, kad jam bus viskas gerai“, – po rungtynių sakė „Clippers“ treneris Ty Lue.

Priminsime, kad praėjusio sezono antrame atkrintamųjų varžybų rate „Nuggets“ įveikė „Clippers“ komandą, nors pastaroji pirmavo serijoje iki 4 pergalių 3-1.

„Nuggets“ komandoje rezultatyviausias buvo N. Jokičius. Serbų milžinui iki trigubo dublio trūko vieno atkovoto kamuolio: 24 taškai, 9 atkovoti kamuoliai ir 10 rezultatyvių perdavomų.

Nuggets“: Nikola Jokičius 24 (9 atk.k., 10 rez.p.), Jamalas Murray 23, Willas Bartonas 15, Monte Morrisas 13, Michaelas Porteris Jr. 10.

Clippers“: Paulas George'as 23 (9 rez.p.), Kawhi Leonardas 21, Serge'as Ibaka 15, Nicolas Batumas 13 (10 atk.k.), Ivica Zubacas 12.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)