Didžiausią indėlį į svečių komandos pergalę įnešė dvi didžiausios „Nets“ žvaigždės – Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas. Pastarasis numalšino „Celtics“ spurtą 10:19 antrojo kėlinuko pradžioje ir dviem taikliais tritaškiais vainikavo rezultatą persvėrusią Bruklino ekipos atkarpą 15:2.

Iš 14 taškų antrame kėlinuke pelniusio Irvingo estafetę po ilgosios pertraukos perėmė bauginančiai efektyvų trečiąjį ketvirtį sužaidęs Durantas. Varžovus tiek prasiveržimais, tiek tolimais metimais į neviltį varęs krašto puolėjas per kėlinuką ne tik pats surinko 16 taškų, bet ir neutralizavo varžovų lyderį Jaysoną Tatumą, per tą patį ketvirtį sukrapščiusį tik 2 taškus.

Lemiamo kėlinuko pradžioje savo žodį tarė ir Caris LeVertas, padėjęs „Nets“ startuoti 9:2 ir susikrauti triuškinamą pranašumą. Po šio spurto Bostono ekipa varžovams rimtesnio iššūkio per likusį rungtynių laiką taip ir nebesugebėjo.

Rezultatyviausiai komandoje žaidęs Kyrie pasiekė naują „Nets“ klubo Kalėdų rungtynių rekordą, pelnydamas 37 taškus. Pastarąjį kartą garbę rungtyniauti pirmąją Šventų Kalėdų dieną Bruklino klubas buvo gavęs dar 2013-ais metais.

Pirmąsias dvejas rungtynes įtikinamais skirtumais prieš „Celtics“ ir „Warriors“ laimėjusi Bruklino komanda tapo pirmuoju NBA klubu, pradėjusiu sezoną dviem 20 taškų ar didesniu skirtumu iškovotomis pergalėmis nuo 2008-09 metų Los Andželo „Lakers“.

Vos 8 iš 27 tritaškių pataikiusiems „Celtics“ šiose rungtynėse vis dar nepradėjo kelio traumą besigydantis įžaidėjas Kemba Walkeris. Pagrindinio Bostono komandos atakų organizatoriaus sugrįžimas į aikštę numatomas tik sausio pabaigoje.

„Celtics“: Jaylenas Brownas 27 (11/21 dvit., 0/4 trit., 5/9 baud., 8 atk. kam.), Jaysonas Tatumas 20 (7/16 dvit., 2/6 trit., 8 atk. kam.), Marcusas Smartas 13 taškų (6 rez. perd.).

„Nets“: Kyrie Irvingas 37 (7/10 trit., 6 atk. kam., 8 rez. perd.), Kevinas Durantas 29 (6/12 dvit., 3/4 trit., 8/9 baud.), Caris LeVertas 10 taškų.

Galimybę reabilituotis po nesėkmės Bostono krepšininkai turės naktį iš sekmadienio į pirmadienį, kai „Celtics“ lauks vizitas Domanto Sabonio atstovaujamų Indianos „Pacers“ namų tvirtovėje. Savo ruožtu, Bruklino ekipa tą pačią naktį bandys pratęsti pergalių seriją Šarlotėje, kur vyks „Nets“ akistata su vietos „Hornets“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)