Pastaruosius dvejus metus Toronto „Raptors“ ekipoje asistentu dirbęs N. Bjorkgrenas pirmose oficialiose rungtynėse prie „Pacers“ vairo iškovojo pergalę 121:107 prieš Niujorko „Knicks“, o į priekį svečius vedęs D. Sabonis pelnė 32 taškus ir atkovojo 13 kamuolių.

Po krepšiais dominavęs „Pacers“ aukštaūgis dar ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei stebino amerikiečius ir savo tolimais metimais – centras pataikė 2 tritaškius iš 4. N. Bjorkgrenas leido suprasti, kad D. Sabonis iš toli atakuos viso sezono metu.

„Domas visada skiria daug laiko savo metimo gerinimui, o taip pat – kamuolio varymo technikai. Noriu, kad jis atkovotų kamuolį bei iš karto varytųsi jį į kitą aikštelės pusę. Jis gali atlikti puikius perdavimus, todėl jam nėra problemų pačiam pradėti komandos atakas.

Žinoma, be viso to Domas dar ir stato nuostabias užtvaras, priima labai gerus sprendimus ir fantastiškai dirba baudos aikštelėje. Šį sezoną Domas bus tikrai sunkiai uždengiamas žaidėjas“, – kalbėjo N. Bjorkgrenas.

Pats D. Sabonis atskleidė, kad tolimus metimus mesti jis treniravosi visą vasarą.

„Ties tuo dirbau visą vasarą. Treneris prašo mūsų atakuoti iš toli. Kai pataikai trišakius, erdvės aikštelėje atsiranda daugiau. Pirmose sezono rungtynėse mums tai labai padėjo“, – sakė 24-erių atletas.

D. Sabonis dėl traumos nerungtyniavo praėjusio sezono Orlando burbule, todėl NBA krepšinio lietuvis spėjo pasiilgti.

„Sezoną pradėjau agresyviai, nes nuo kovo mėnesio, kai žaidžiau paskutinį mačą, praėjo nemažai laiko. Jaudinausi, netgi nepavyko numigti įprasto pietų miego prieš rungtynes, visą laiką galvojau apie mačą. Norėjau padėti komandai ir treneriui pasiekti pergalę“, – kalbėjo D. Sabonis.

Kitas rungtynes „Pacers“ žais naktį iš šeštadienio į sekmadienį, kai išvykoje surems ginklus su Čikagos „Bulls“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)