Pirmuoju Domanto sezono metimu tapo susitikimo pradžioje pataikytas tritaškis, o pamatą įspūdingiausiam karjeros pasirodymui lietuvis padėjo jau pirmame kėlinuke. Vien jame jaunasis Sabas surinko 13 taškų, pataikydamas abu mestus dvitaškius, abu mestus tritaškius ir 3 iš 5 baudos metimų.

Nesulaikomai rungtyniavęs „Pacers“ aukštaūgis tapo tikru košmaru svečių komandos vidurio puolėjams. Gynybos specialistais laikomų Mitchello Robinsono ir Nerlenso Noelio duetas prieš lietuvį buvo bejėgiai: Robinsonas trečią pražangą užsidirbo antro ketvirčio pradžioje, o Noelis dar pirmajame kėlinuke.

Sabo vedami šeimininkai po dviejų kėlinukų visgi turėjo 5 taškų deficitą. Domantas iki ilgosios pertraukos pelnė net 22, o jo komandos draugas Malcolmas Brogdonas – 16 taškų, tačiau likusi „Pacers“ komanda kartu taškų pridėjo tik 23.

Negana to, pirmoje susitikimo pusėje „Knicks“ sulaukė stulbinančiai efektyvaus R.J. Barretto (20 taškų, 8/8 met.) ir Aleco Burkso (19 taškų, 6/8 met.) indėlio ir iki ilgosios pertraukos į Indianos krepšį sumetė net 66 taškus.

Vaizdas aikštėje pasikeitė jau trečiame kėlinuke, kurį įspūdinga serija pradėjo Victoras Oladipo. „Pacers“ gynėjas pelnė 11 taškų iš eilės, o daug didesnį intensyvumą gynyboje pademonstravę šeimininkai nuo ilgosios pertraukos iki ketvirto kėlinuko vidurio varžovams leido pelnyti tik 16 taškų.

37 minutes aikštėje viso praleidęs Sabonis per jas surinko 32 taškus (9/14 dvit., 2/4 tri., 8/12 baud.), 13 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvius perdavimus, bloką, keturias klaidas ir penkias asmenines pražangas.

Trisdešimties pelnytų taškų ribą lietuvis pasiekė trečią kartą NBA karjeroje. Pirmą sykį 30 taškų Domantas paskutinę 2017-18 metų reguliariojo sezono dieną sumetė į Šarlotės „Hornets“ krepšį, o antrą kartą jam tai padaryti pavyko 2018-ų metų spalio pabaigoje, rungtynėse su ir šiąnakt terorizuotu „Knicks“ klubu.

Per tašką nuo karjeros rekordo liko ir Niujorko klubui atstovaujantis Barrettas, savo pasirodymą užbaigęs su 26 taškais, o geriausią asmeninį rezultatą NBA lygoje pakartojo „Pacers“ aukštaūgis Mylesas Turneris, blokavęs net 8 „Knicks“ krepšininkų metimus.

Svečiai šiose rungtynėse vertėsi be Austino Riverso ir Omari Spellmano, o Indianos ekipai padėti negalėjo atakuojantis gynėjas Jeremy Lambas. Tiesa, „Pacers“ sulaukė visas ikisezonines rungtynes dėl pėdos traumos praleidusio T.J. Warreno sugrįžimo. Ignas Brazdeikis buvo registruotas rungtynėms, tačiau nuo atsarginių žaidėjų suolo nepakilo.

„Pacers“: Domantas Sabonis 32 (13 atk. kam., 5 rez. perd.), Victoras Oladipo 22, Malcolmas Brogdonas 21 (7 atk. kam., 8 rez. perd.), Dougas McDermottas 13 (0/6 trit.), Mylesas Turneris 10 taškų (8 atk. kam., 8 blk.).

„Knicks“: R.J. Barrettas 26 (8/12 dvit., 3/3 trit., 8 atk. kam., 5 rez. perd.), Alecas Burksas 22, Julius Randle'as 17 (9 atk. kam., 9 rez. perd.), Reggie Bullockas 11 taškų.

Artimiausas rungtynes „Pacers“ žais naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Nate'o Bjorkgreno auklėtiniai svečiuosis Čikagoje ir susigrums su vietos „Bulls“ ekipa, o Brazdeikio atstovaujami „Knicks“ tą pačią naktį namuose priims Filadelfijos „76ers“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)