Rungtynes įspūdinga atkarpa pradėjo nuo pirmųjų minučių aikštėje dominavęs Domantas Sabonis. Pirmuosius aštuonis „Pacers“ taškus tiesiogiai sukūręs ukštaūgis pastatė sėkmingą užtvarą iš už jos tritaškį pataikiusiam Malcolmui Brogdonui, pats pataisė netaiklų savo tolimą metimą bei atliko rezultatyų perdavimą Justino Holiday tolimam šūviui.

Susitikimo pradžia atspindėjo naujojo Indianos komandos vyriausiojo trenerrio Nate'o Bjorkgreno siekiamą įdiegti žaidybinio stiliaus pokytį. Per pirmas dvi su puse minutės praėjusiame sezone rečiausiai iš toli NBA lygoje atakavę „Pacers“ išmetė net 6 tritaškius, keturi iš kurių buvo tikslūs.

Po pirmosios „Cavaliers“ pertraukėlės, kurios J.B. Bickerstaffas paprašė komandai jau atsiliekant 4:19, Sabonis ir toliau nemažino apsukų. Lietuvis ir pats smeigė tolimą metimą (po peržiūros įskaitytą kaip dviejų taškų vertės), pelnė du taškus su Andre Drummondo pražanga ir pirmo kėlinuko viduryje padidino svečių persvarą iki 20 taškų.

Antroje rungtynių pusėje tik epizodiškai aikštėje pasirodęs Domas viso aikštėje praleido 26 minutes, per jas pasižymėdamas 18 taškų (8/11 dvit., 0/2 trit., 2/3 trit.), 9 atkovotais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais bei viena klaida.

Pasitikėjimo nekeliančiu žaidimu ir toliau pasižymi po sunkios traumos idealios sportinės formos niekaip nerandantis buvęs Indianos klubo lyderis Victoras Oladipo. Gynėjas pasižymėjo 9 taškais, tačiau realizavo vos 2 iš 11 iš žaidimo atliktų metimų.

Kitoje barikadų pusėje solidų pasirodymą surengė vidurio puolėjas Drummondas. Per vos 23 sužaistas minutes 17 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 3 blokus surinkęs aukštaūgis sukūrė ir efektingą epizodą pirmojo kėlinuko pabaigoje perimdamas kamuolį ir pataikydamas itin sudėtingą tolimą tritaškį su sirena.


Antrose rungtynėse iš eilės pozityvų įspūdį sirgaliams palikti turėjo ir „Cavaliers“ naujokas Isaacas Okoro. Šeštadienį vykusiose rungtynėse pergalę Klivlando komandai išplėšęs penktasis biržos šaukimas šįkart pasižymėjo 15 taškų, 3 atkovotais kamuoliais ir 4 rezultatyviais perdavimais.

Svečiai iš Indianapolio šiose rungtynėse vertėsi be sirguliavusio Myleso Turnerio ir dėl pėdos traumos kelias artimiausias savaites komandai nepadėsiančio T.J. Warreno. Klivlando komandai padėti negalėjo Collinas Sextonas ir Achilo sausgyslės skausmų kamuojamas Kevinas Love'as.

„Cavaliers“: Dante Exumas 23 (5 rez. perd.), Andre Drummondas ir Darius Garlandas po 17, Isaacas Okoro 15, Damyeanas Dotsonas 10 taškų.

„Pacers“: Domantas Sabonis 18, Aaronas Holiday 16 (4/5 trit.), Justinas Holiday 13, Malcolmas Brogdonas ir Edmondas Sumneris po 11 taškų.

Dvejas iš trijų draugiškų ikisezoninių rungtynių Klivlande sužaidę „Pacers“ krepšininkai pasiruošimo etapą užbaigs naktį iš penktadienio į šeštadienį namuose išmėgindami jėgas su Filadelfijos „76ers“.

Po kelių dienų pertraukos, naktį iš pirmadienio į antradienį, Indianpolio ekipa pradės 2020-21 metų NBA reguliarųjį sezoną savoje arenoje priimdami Niujorko „Knicks“ ekipą, kuriai atstovauja Lietuvos pilietybės siekiantis krašto puolėjas Ignas Brazdeikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)