Antras savo pavardę išgirdo 19-metį 216 cm ūgio vidurio puolėjas Jamesas Wisemanas, kurį pasirinko „Golden State Warriors“.

Iš Atlantos kilęs A. Edwardsas savo vienintelį sezoną praleido Džordžijos universitete. Jis Minesotos klube prisidės prie jauno „Timberwolves“ branduolio – vidurio puolėjo Karl-Anthony Townso ir įžaidėjo D'Angelo Russello.


„Jausmas neapsakomas. Mano šeima ir aš reagavome labai emocingai. Esu palaimintas būdamas šioje akimirkoje“, – kalbėjo A. Edwardsas, išgirdęs savo pavardę. Visiems trims pirmiesiems krepšininkams NBA naujokų biržoje skirtingu metu buvo prognozuojamos aukščiausios pozicijos.


Antruoju šaukimu pakviestas J. Wisemanas teigė tikintis, kad greitai prisitaikys prie naujosios komandos: „Noriu augti, mokytis ir padėti komandai. Ką tik nusišluosčiau ašaras, nes gyvenime įveikiau nemažai kliūčių. Tačiau esu pasirengęs vilktis „Warriors“ markšinėlius ir dirbti negailėdamas savęs, kad kuo daugiau išmokčiau“.

Vidurio puolėjas kalbėjo, kad jau pažįsta būsimosios ekipos žvaigždę Stephą Curry, kurio krepšinio stovykloje yra dalyvavęs.

Jaunesnys Naujojo Orleano „Pelicans“ gynėjo Lonzo Ballo brolis keliasi į Šarlotę. LaMelo kelias į NBA ėjo pro Lietuvą, kur su broliu atstovavo Prienų ekipai, ir Australiją. Australijos nacionalinėje krepšinio lygoje įžaidėjas vidutiniškai per 12 rungtynių vidutiniškai pelnė 17 taškų, atkovojo 7,5 kamuolio ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

LaMelo ir Lonzo, kuris 2017 metais naujokų biržoje buvo antras, yra pirmoji brolių pora NBA istorijoje, patekusi į pirmąjį naujokų biržos penketą.

LaMelo sakė, kad nesitikėjo nukristi į trečiąją vietą: „Aš neabejotinai puikiai jaučiuosi, kad vyksiu į Šarlotę. Jau nebežiūrėsiu, kodėl taip atsitiko, kad nukritau į trečią vietą. Kas nutiko, tas nutiko. Visa tai yra Dievo planas. Jaučiu, kad taip viskas ir turi būti“.

Intriga naujokų biržoje prasidėjo nuo 4-ojo šaukimo, kur Čikagos „Bulls“ pasirinko 19-metį 202 ūgio puolėją Patricką Williamsą. Konkurentai nebuvo užtikrinti, ką legendinio klubo krepšinio operacijų viceprezidentas A. Karnišovas rinksis. Lietuvis pasirinko tikriausiai greičiausiai NBA naujokų biržos loterijoje į viršų kilusį žaidėją.


Paklaustas, kodėl jis yra tikras, kad gali žaisti NBA nepaisant to, kad koledže net nebuvo starto penketo žaidėjas, P. Williamsas atsakė diplomatiškai: „Kasdien sunkiai dirbu ir neturiu daugiau nieko išskyrus pasitikėjimą savimi. Dėkoju savo buvusiems komandos draugams ir treneriams. Jie mane visą sezoną drąsino, padėjo atsidurti ten, kur dabar esu“.

Antrajame rate „Bulls“ 44-uoju šaukimu pakvietė į Čikagą 21 metų juodkalnietį vidurio puolėją 210 cm ūgio Marką Simonovičių, kuris atstovauja Liublianos „Olimpija“ komandai.

„Man patinka naujokų birža. Man patinka jos intensyvumas ir įtampa, kuri panaši į tas dienas, kai žaidžiame rungtynes. Tai mane veža, tai mūsų „Super Bowl“. O apskritai pasirinkome tuos žaidėjus, į kuriuos buvom nusitaikę. Taip dažnai nenutinka“, – pasibaigus ceremonijai savo mintimis su oficialia Čikagos interneto svetaine dalijosi A. Karnišovas.

Lietuvis pasakė, kodėl jam patiko P. Williamsas: „Kai pamačiau jo įgūdžius – kamuolio varymą, metimą, perdavimus – nesutikčiau su nuomone, kad jis yra „žalias“ žaidėjas. Jis žino, kaip žaisti. Manau jis turi unikalius įgūdžius, gali žaisti kelios pozicijose ir yra talentingas elito krepšininkas“.


Kalbėdamas apie juodkalniečio pasirinkimą, A. Karnišovas sakė, kad leis jam dar pažaisti Europoje. „Tačiau mes išties džiaugiamės, kad pasikvietėme jį. Jis Adrijos lygoje pataiko 51 proc. metimų iš žaidimo, nuo tritaškio linijos – 41 proc. Surinkę visą informaciją nutarėme 44-uoju šaukimu jį pasirinkti“, – kalbėjo lietuvis.


Penktuoju šaukimu Klivlando „Cavaliers“ pasirinko Isaacą Okoro, kuris Oburno univerisitete vidutiniškai per rungtynes pelnė 12,9 taško, atkovojo 4,4 kamuolio ir atliko 2 rezultatyius perdavimus.

Pirmajame NBA naujokų biržos dešimtuke – ir du 19-mečiai europiečiai. Tai – prancūzas Kilianas Hayesas, kurį 7-uoju šaukimu pasirinko Detroito „Pistons“ ir Deni Avdija iš Izraelio. Pastąjį 9-uoju šaukimu pasirinko Vašingtono „Wizards“ klubas.

Birželio mėnesį turėjusi vykti NBA naujokų birža buvo nukelta į rudenį, nes dėl koronaviruso pandemijos reikėjo palaukti, kol baigsis Orlando „burbule“ pratęstas NBA sezonas.

Pandemija pakoregavo ir naujokų biržos vietą – tradiciškai ceremonija vykdavo Niujorke, tačiau šįkart – ESPN būstinėje Bristolyje, kur pirmojo rato šaukimus vedė NBA komisaras Adamas Silveris, o antrojo – jo pavaduotojas Markas Tatumas.

Skirtingai nuo kitų sezonų, po naujokų biržos krepšininkai vyks ne į tradicinę NBA vasaros stovyklą Las Vegase, o iš karto ruošis NBA sezonui. Pasirengimą naujajam sezonui, kurį suplanuota pradėti Kalėdų išvakarėse, komandos pradės gruodžio 1 dieną.

Emocijos NBA naujokų biržos ceremonijoje:

2020 metų NBA naujokų biržos pirmas 10-ukas:

(vieta, žaidėjas, pozicija, šalis, komanda)

1.Anthony EdwardsasSGJAV„Timberwolves“
2.Jamesas WisemanasCJAV„Warriors“
3.LaMelo BallasPGJAV„Hornets“
4.Patrickas WilliamsasSFJAV„Bulls“
5.Isaacas OkoroSFJAV„Cavaliers“
6.Onyeka OkongwuPFJAV„Hawks“
7.Killianas HayesasPG/SGPrancūzija„Pistons“
8.Obi ToppinasPFJAV„Knicks“
9.Deni AvdijaSF/SGIzraelis„Wizards“
10.Jalenas SmithasPFJAV„Suns“



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)