Luizianos valstijos ekipoje Udrihas bus atsakingas už žaidėjų tobulėjimą. Slovėno laukia itin atsakingos pareigos, kadangi „Pelicans“ organizacijos ateitis yra tiesiogiai priklausoma nuo pirmojo pastarosios naujokų biržos šaukimo Ziono Williamsono progreso.

Dvidešimtmetis krašto puolėjas dėl patirtos traumos praleido didžiąją debiutinio sezono dalį, o ant parketo oficialiose NBA rungtynėse pasirodė tik sausio 22-ą dieną. 24 susitikimus sužaisti spėjęs Williamsonas juose fiksavo įspūdingą 22,5 taško, 6,3 atkovoto kamuolio ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Be Ziono „Pelicans“ savo sudėtyje turi net penkis ne vyresnius nei 23-ejų metų krepšininkus: Jaxsoną Hayesą, Nickeilą Alexanderį-Walkerį, Franką Jacksoną, Lonzo Ballą ir šiais metais Visų žvaigždžių rungtynėse debiutavusį bei labiausiai patobulėjusio sezono krepšininko titulą iškovojusį Brandoną Ingramą.

NBA lygoje nuo 2004-ų metų rungtyniavęs Udrihas per savo karjerą pakeitė aštuonis klubus. San Antonijaus „Spurs“ už Atlanto debiutavęs slovėnas su Teksaso klubu iškovojo du čempionų žiedus, o paskutinį NBA sezoną praleido 2016-17 metais atstovaudamas Detroito „Pistons“ ekipai.

Šiame klube slovėną treniravo spalio antroje pusėje naujuoju „Pelicans“ strategu paskirtas Stanas Van Gundy. Formuodamas savo trenerių štabą nauajsis treneris jame rado vietą ir buvusiam savo auklėtiniui, praėjusiame sezone dirbusiam dukterinėje Niujorko „Knicks“ G-lygos komandoje Vestčesterio „Knicks“.

Beno Udrihas

Per savo karjerą profesionalaus krepšininko karjerą Udrihas tapo Slovėnijos, Izraelio, NBA bei Lietuvos krepšinio lygų čempionu bei Slovėnijos, Izraelio ir Lietuvos taurių turnyrų laimėtoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)