1955-aisiais gimęs ir NBA lygoje 1977-1987 m. žaidęs E. Johnsonas dažnai buvo vadinamas „Greituoju Eddie“ (angl. Fast Eddie). Dėl vardo ir pavardės sutapimo jis dažnai painiotas su kitu garsiu NBA krepšininku, 1961-iasiais gimusiu Eddie Johnsonu, dabar dirbančiu NBA analitiku.

„Greitasis Eddie“ beveik visą karjerą lygoje praleido Atlantos „Hawks“ komandoje, žaisdamas NBA pelnė 10 163 taškus. 1980, 1981 m. jis buvo išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes, keletą kartų išrinktas į geriausiai besiginančių lygos žaidėjų antrąjį penketą.

188 cm ūgio gynėjas žaidė atakuojančio gynėjo pozicijoje.

Skandalai E. Johnsoną lydėjo beveik visą gyvenimą. Dar žaisdamas NBA lygoje jis turėjo problemų dėl narkotikų vartojimo, ne kartą buvo suspenduotas tiek savo klubo, tiek lygos, kuri 1987-aisiais jį diskvalifikavo galutinai. Ne kartą jis įsivėlė į muštynes, vogė automobilius, buvo guldomas į reabilitacijos ligoninę dėl priklausomybės alkoholiui ir narkotikams.

Ypač atsipalaiduoti jis mėgdavo vasaromis, ne sezono metu.

„Jis vasaromis būdavo tarsi uždelsto veikimo bomba,“, – prisiminė tuometinis „Hawks“ generalinis vadybininkas Patas Williamsas, neabejodavęs, kad anksčiau ar vėliau krepšininkas slystelės ir nueis šunkeliais.

Priešpaskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje gynėjas buvo laikomas vienu iš didžiausių NBA skandalistų už aikštės ribų. Nepatvirtintais duomenimis, E. Johnsonui buvo nustatyta maniakinė depresija, kurią dar labiau paaštrindavo kvaišalai, o vartoti medikamentus amerikietis atsisakydavo.

Pasibaigus karjerai NBA buvusio krepšininko problemos tęsėsi. Dėl įvairių tvarkos pažeidimų ir nusikaltimų Floridoje jis buvo areštuotas daugiau nei 100 kartų, o 2008-aisiais dėl seksualinio išpuolio prieš 8 metų mergaitę jis buvo pasodintas į kalėjimą be lygtinio paleidimo galimybės. Teismo proceso metu visus dėl seksualinio išpuolio jam mestus kaltinimus buvęs krepšininkas neigė.

Informuojama, kad E. Johnsonas mirė dėl ligos, tačiau konkreti diagnozė nėra įvardijama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)