Sekmadienį Karalius Jamesas ir „Lakers“ nepaliko jokių vilčių Majamio „Heat“ krepšininkams, nugalėjo 106:93 ir finalo serijoje iki 4 pergalių triumfavo 4-2. Los Andželo klubas iškovojo 17-ą čempionų trofėjų istorijoje.

„Kaip Frankas Sinatra pasakytų, aš tai padariau savo būdu“, – sakė L. Jamesas, į savo asmeninę kolekciją pasidėjęs 4-ą NBA čempiono titulą ir 4-ą finalo MVP prizą.

Billas Russellas visuomet turės daugiau NBA čempiono žiedų (11), Michaelas Jordanas bus vadinamas geriausiuoju daugumos krepšininkų. Su tuo L. Jamesas susitaikė ir tiesia savo kelią.

„Krepšinis ir toliau bus žaidžiamas. Atsiras naujos jaunų talentingų vaikinų ir veteranų grupės, demonstruosiančios geriausią krepšinį. Kaip aš judu, kalbu, meldžiuosi ir įkvepiu kitas kartas man rūpi labiausiai, – kalbėjo L. Jamesas. – Viliuosi, kad mano vaikai, fanai, šeima galės manimi didžiuotis. Tai viskas, kas man yra svarbu. Negaliu sulaukti, kada galėsiu grįžti namo“.

NBA čempionų titulą „Lakers“ laimėjo po 10 metų pertraukos ir tuomet, kai to labiausiai reikėjo, kad tinkamai pagerbtų „Lakers“ legendos Kobe Bryanto ir jo dukros žūtį sraigtasparnio avarijoje sausio mėnesį.

„Manau, kad tai, ką LeBronas daro tokio amžiaus, yra verta pagarbos, – kalbėjo Denverio „Nuggets“ treneris Michaelas Malone'as. – Kiek jis žaidžia minučių, koks jis yra efektyvus abejose aikštės pusėse, kokią įtaką turi rungtynėms, jo noras laimėti – visa tai yra neįtikėtina“.

35 metų veteranas per atkrintamąsias varžybas pelnė 580 taškų ir atliko 184 rezultatyvius perdavimus – niekas NBA istorijoje būdamas tokio amžiaus tiek nepasiekė. Per paskutines NBA finalo rungtynes L. Jamesas pelnė 28 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Finalo MVP rinkimuose jam atiteko visi 11 balsų.

„Jis parodė, kodėl jis yra LeBronas Jamesas, ir kodėl jo karjera NBA yra ištisa era“, – kalbėjo Majamio „Heat“ lyderis Jimmy Butleris.

L. Jamesas nuo NBA visų laikų lyderio pagal taškus reguliariajame sezone Kareemo Abdul-Jabbaro atsilieka 4148 taškais. Tai reiškia, kad „Lakers“ lyderiui dar reikia mažiausiai dviejų sezonų, kad pastarąjį pavytų.

Sekmadienį jis atkrintamosiose varžybose sužaidė 260-ąsias rungtynes ir aplenkė pagal šią statistinę kategoriją pirmavusį Dereką Fisherį.

„Tikrai negyvenu gyvenimo galvodamas apie savo palikimą. Tai, ką darau už aikštės ribų, man yra daug reikšmingiau, nei tai, ką darau aikštėje“, – kuklinosi L. Jamesas, kratydamasis legendos etikėtės.

LeBrono Jameso statistika

„Skirtingos komandos. Nauji žaidėjai ir naujos komandos eina paskui jį. Tai tikras testamentas ateinančioms kartoms. Jis visko matęs. Šiame karjeros taške jam svarbiausia laimėti. Tai rodo L. Jameso didybę“, – kalbėjo „Heat“ strategas Erikas Spoelstra.

Pirmąjį NBA finalo MVP titulą L. Jamesas laimėjo 2012 metais su Majamio „Heat“ klubu. Tuomet kitais metais pakartojo laimėjimą, o trečiąjį finalo MVP vardą Karalius Jamesas gavo 2016 metais su Klivlando „Cavaliers“ klubu.

2020 metų finalų serijoje L. Jamesas vidutiniškai per rungtynes pelnė 29,8 taško, atkovojo 11,8 kamuolio ir atliko 8,5 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)