Prasidėjus paskutinei dramatiško susitikimo ketvirto kėlinio minutei LeBronas Jamesas sėkmingai taranavo varžovų krepšį ir išvedė „Lakers“ į priekį (106:105), tačiau Jimmy Butleris realizavo abi baudas.

Kitos atakos metu Anthony Davisas taškais iš vėl priartino kaliforniečius prie titulo (108:107, likus 21 sek.), bet J. Butleris dar sykį išlaikė šaltų nervų egzaminą prie baudų metimų linijos.

Nors Franko Vogelio auklėtiniai turėjo dar beveik 17 sek. savo atsakui, L. Jameso visiškai laisvas surastas Danny Greenas neišnaudojo auksinės progos tritaškiu paskelbti saviškius pasaulio čempionais, o kamuolį nusiėmęs Markieffas Morrisas tiesiog išmetė jį į užribį.

Netrukus Tyleris Herro dviem taikliomis baudomis padidino „Heat“ persvarą iki trijų taškų (111:108), o prieš pat nuaidint finalinei sirenai paleistas LeBrono šūvis iš aikštės vidurio skriejo į lankas.

Prieš tai, lemamio ketvirčio pradžioje, Floridos atstovai buvo susikrovę dviženklį pranašumą (93:82), bet tuomet prapylė kelių minučių atkarpą net 3:17 ir jau buvo priversti patys vytis savo oponentus – 96:99.

Už serijos pratęsimą labiausiai atsakingas buvo praktiškai be keitimų žaidęs ir trigubą dublį pasiekęs Jimmy Butleris, kuris per 46 min. surinko 35 taškus (10/16 dvitaškiai, 1/3 tritaškis, 12/12 baudos), sugriebė 12, o perėmė 5 kamuolius, atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir blokavo 1 varžovo metimą.

Jam puikiai talkino Duncanas Robinsonas, atseikėjęs 26 taškus (7/13 tritaškiai).

14 taškų pridėjo Kendrickas Nunnas, 13 – Bamas Adebayo, 12 – Tyleris Herro.

„Lakers“ gretose karaliavo L. Jamesas, kuris suvertė 40 taškų (9/12 dvitaškiai, 6/9 tritaškiai, 4/6 baudos), atkovojo 13, o perėmė 3 kamuolius, iškišo 7 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus suklydo.

Solidžiu dvigubu dubliu pasižymėjo ir A. Davisas. Jo kraityje – 28 taškai (7/10 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 8/8 baudos) ir 12 nusiimtų kamuolių, taip pat po 3 rezultatyvius perdavimus, perimus kamuolius ir blokus.

16 taškų pridūrė Kentaviousas Caldwellas-Pope'as.

Šeštoji NBA Superfinalo dvikova vyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)