2011-2018 metais kasmet finaluose žaidęs bei tris NBA čempiono titulus iškovojęs L. Jamesas į NBA finalą žengė jau dešimtą kartą karjeroje. Anksčiau penkis kartus ten nuvedęs Klivlando „Cavaliers“ ir keturis kartus – Majamio „Heat“, puolėjas pirmą kartą dėl titulo varžysis su Los Andželo „Lakers“.

„Lakers“ praėjusią naktį 117:107 nugalėjo Denverio „Nuggets“ bei Vakarų konferencijos finalo seriją laimėjo 4-1. Lemiamame serijos mače L. Jamesas pademonstravo įspūdingą žaidimą – per 40 minučių pelnė 38 taškus, atkovojo 16 kamuolių bei atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Trigubą dublį užfiksavęs veteranas po rungtynių džiaugsmu netryško bei teigė, jog darbas dar nėra padarytas. 35-erių krepšininkas žada atiduoti visas jėgas tam, kad Los Andželo ekipa po 10 metų pertraukos taptų NBA čempione.


Įspūdingai šį sezoną rungtyniaujantį L. Jamesą po paskutiniojo mačo su „Nuggets“ socialiniuose tinkluose gyrė tiek sirgaliai, tiek apžvalgininkai, tiek buvę NBA krepšininkai.Vienas tokių – buvęs „Karaliaus“ bendraklubis Dwyane‘as Wade‘as.

„Dar vienas! Sveikinu savo brolį Karalių Jamesą su patekimu į 10-ąjį karjeros finalą. Tai, ką mes stebime dabar, nebus pakartota niekada“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė triskart NBA čempionas.

Vertinti tai, jog vis dar galime stebėti L. Jameso dominavimą, pasiūlė ir San Antonijaus „Spurs“ legenda Manu Ginobili: „LeBronas, LeBronas, Lebronas... Mes per dažnai vertiname jį kaip duotybę!“

Tuo metu legendinis „Lakers“ žaidėjas, treneris ir vadovas Magicas Johnsonas priminė, kad būtent LeBronas, o ne Giannis Antetokounmpo buvo vertesnis šiemet laimėti NBA sezono MVP titulą.

„Jūs negalite man pasakyti, kad LeBronas Jamesas nėra lygos MVP. 38-16-10 pasirodymas atvedantis „Lakers“ į NBA finalą!

Kai LeBronas tapo „Lakers“ nariu, jis pažadėjo, kad sugrąžins mus į superfinalą. Jis išties laikėsi savo žodžio“, – „Twitter“ tinkle rašė Magicas.

Be LeBrono, NBA istorijoje 10 finalų yra pasiekę tik trys kiti krepšininkai – Kareemas-Abdul Jabbaras (10), Samas Jonesas (10) ir Billas Russellas (12).

Šių metų NBA superfinale „Lakers“ kovos su Bostono „Celtics“ arba Majamio „Heat“. Pastaroji ekipa Rytų konferencijos finale pirmauja 3-2.

Jei Rytų konferencijos čempionai paaiškės pirmadienį, NBA superfinalas prasidės naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

Jei Rytuose prireiks septintųjų rungtynių, finalas startuos naktį iš penktadienio į šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)