ESPN praneša, kad „Bulls“ klubo krepšinio operacijų viceprezidento pareigas einantis A. Karnišovas aktyviai domėjosi B. Donovano kandidatūra į vyriausiojo trenerio postą, kai tik pastarasis paliko Oklahomą.

Oficialiame pareiškime B. Donovanas dėkojo už galimybę treniruoti „Bulls“ ir džiaugėsi, galėdamas dirbti kartu su A. Karnišovu: „Esu sužavėtas galimybe bendradarbiauti su Artūru šiame tradicijomis ir pergalėmis turtingame klube“.


A. Karnišovas ir generalinis vadybininkas Marcas Eversley neabejojo, kad B. Donovanas yra geriausias šiuo metu prieinamas kandidatas į vyriausiojo trenerio kėdę, o stratego Oklahomoje paliktas pėdsakas, įskaitant penkis kartus iš eilės patekimą į Vakarų konferencijos atkrintamąsias varžybas, tik tai patvirtina.

„Mums malonu pasveikinti Billy ir jo šeimą Čikagos „Bulls“ komandoje, – kalbėjo A. Karnišovas. – Sėkmingas vadovavimas, kurį jis demonstravo per savo karjeros metus, leidžia manyti, kad jis yra aukštesnio lygio treneris. Matome jo sugebėjimą padėti žaidėjams atskleisti savo potencialą ir tai atitinka mūsų viziją. Tiek kaip žaidėjas, tiek kaip treneris jis laimėjo visur, tikimės, kad tai tęsis ir Čikagoje“.

B. Donovanas ši sezoną geriausio NBA trenerio titulą pasidalijo su Milvokio „Bucks“ strategu Mike'u Budenholzeriu. Rinkimuose balsavo NBA treneriai.

A. Karnišovas buvusį „Bulls“ strategą Jimą Boyleną atleido gegužę ir kalbėjo su daug kandidatų į stratego postą prieš pasirinkdamas B. Donovaną.


Kartu su Kevinu Durantu ir Russellu Westbrooku B. Donovanas pirmąjį savo sezoną „Thunder“ klube nukeliavo su komanda iki Vakarų konferencijos finalo. Su Oklahomos ekipa jis laimėjo 61 proc. visų rungtynių. Prieš atvykdamas į Oklahomą ir pasirašydamas 5 metų sutartį jis treniravo Floridos universiteto komandą, su kuria laimėjo du studentų čempionatus.

„Bulls“ klubas ir fanai viliasi, kad B. Donovanas padės jiems išlipti iš duobės – per 5 metus komanda tik kart1 prasibrovė į atkrintamąsias varžybas.

„Bulls“ lyderiais šį sezoną buvo Zachas LaVine'as ir suomis Lauri Markkanenas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)