A. Davisas dar niekuomet nežaidė NBA konferencijos finale ir niekuomet neatliko tokio svarbaus metimo. Tačiau toks metimas visiškai ne naujiena „Lakers“ ekipai.

„Tai metimas, kurį būtų tikrai pataikęs Kobe Bryantas, – kalbėjo „Lakers“ strategas Frankas Vogelis. – A. Daviso skrydis prie tritaškio linijos, kamuolio pagavimas ir metimas tokio svarbumo rungtynėse yra ne kas kita kaip Mambos (K. Bryanto pravardė – red.) metimas“.

Šiose rungtynėse Los Andželo komanda kaip tik vilkėjo „Black Mamba“ marškinėlius, kuruos sukūrė pats K. Bryantas, tragiškai žuvęs sraigtasparnio katastrofoje sausio 26 dieną.

„Su tai marškinėliais, kuriuos šįkart vilkėjome, viskas įgauna ypatingą prasmę“, – sakė A. Davisas, iš viso nugalėtojams pelnęs 31 tašką. Aukštaūgis padarė viską, kad vėlyvas „Nuggets“ spurtas neleistų varžovams atimti iš „Lakers“ pergalės.

„Tai nuostabus momentas visiems žaidėjams. Esu labai laimingas, būdamas viso to dalimi“, – pridūrė LeBronas Jamesas, pelnęs 26 taškus ir atkovojęs 11 kamuolių.

„Nuggets“ dvikovoje atsiliko 16 taškų, tačiau N. Jokičius pelnė 11 iš eilės taškų ir inicijavo spurtą. Serbo metimas padėjo net persverti rezultatą Denverio komandos naudai 103:102 likus žaisti 20 sek. iki mačo pabaigos.

N. Jokičius kalbėjo, kad paskutinėje atakoje įvyko nesusikalbėjimas, kai Masonas Plumlee leido A. Davisui nedengiamam judėti prie tritaškio linijos, mat tikėjosi, kad „Lakers“ centras tiesiog perduos kamuolį. Kai N. Jokičius pamatė pastarąjį metant, šoko prie jo, bet buvo jau per vėlu.

Geri žaidėjai atlieka gerus metimus. Tai A. Davisas išties geras žaidėjas“, – kalbėjo N. Jokičius, savo komandai pelnęs 30 taškų.

A. Davisas – septintasis „Lakers“ žaidėjas, nulėmęs rungtynių baigtį atkrintamosiose varžybose metimu su finaline dvikovos sirena. Anksčiau tai atlikę krepšininkai yra šie: „Jerry Westas, Elginas Bayloras, Derekas Fisheris, Robertas Horry ir Metta World Peace.

Trečiosios Vakarų konferencijos finalo rungtynės vyks trečiadienį.

Lakers“: Anthony Davisas 31, LeBonas Jamesas 26 (11 atk.k.), JaVale'as McGee ir Danny Greenas po 11.

Nuggets“: Nikola Jokičius 30, JAmalas Murray 25, Michaelas Porteris Jr. 15.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)