Nors galutiniame rezultate komandas skiria tik 12 taškų, intriga šiame mače nė nekvepėjo: antrą ir trečią kėlinius bei ketvirtojo pradžią net 70:41 laimėję „Lakers“ likus žaisti 11 minučių pirmavo daugiau nei solidžiai – 106:79.

Ir tik visam kaliforniečių starto penketui prisėdus ant suolo ir pradėjus juokauti pralaimėjimui jau pasmerkti „Nuggets“ sugebėjo kiek aptirpdyti savo atsilikimą.


Po 10 metų pertraukos į didįjį NBA finalą siekiančius sugrįžti „Lakers“ į priekį vedė Anthony Davisas, kuris per 33 min. suvertė net 37 taškus (11/18 dvitaškiai, 1/3 tritaškis, 12/15 baudos) ir sugriebė 10 atšokusių kamuolių.
Nemažai sėkmingų atakų AD užbaigė per ryškiausią varžovų žvaigždę Nikolą Jokičių – vadinamaisias „alley-oop'ais“, metimais iš vidutinio nuotolio, taškais greitame puolime, kur Džokeris jau nebespėdavo paskui jį, ir net iš už trijų taškų zonos išprovokuotomis baudomis.

18 taškų nugalėtojams pasiūlė Kentaviousas Caldwellas-Pope'as, 15 – LeBronas Jamesas (12 rez. perd.), 13 – Dwightas Howardas.

Tuo metu 9 rezultatyvius perdavimus iškišęs Rajonas Rondo (7 tšk.) su 1025 atkrintamosiose pralenkė patį Michaelą Jordaną (1022 rez. perd.) ir pakilo į 10 vietą tarp daugiausiai komandos draugams asistavusių visų laikų NBA žaidėjų.

Nė sykio per visą NBA istoriją iki Superfinalo nenukeliavusių „Nuggets“ gretose po 21 tašką įmetė Jamalas Murray'us ir N. Jokičius (2 rez. perd., 4 klaidos), 14 taškų pridėjo Michaelas Porteris jaunesnysis (10 atk. kam.).

Primename, kad Rytų konferencijos finale Majamio „Heat“ pirmauja prieš Bostono „Celtics“ 2:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)