Prie Bostono „Celtics“ vairo 2008-aisiais NBA čempionu tapusiam D. Riversui pakartoti to paties Los Andžele nepavyksta.

Nepavyksta netgi priartėti prie tokios galimybės. Nors „Clippers“ ekipa ir buvo laikoma Vakarų konferencijos pusfinalio serijos favorite, pirmavo 3-1, tačiau vėliau Denverio „Nuggets“ krepšininkams pralaimėjo trejas rungtynes paeiliui ir turėjo pripažinti jų pranašumą 3-4.

Analogiškoje situacijoje D. Riversas su „Clippers“ buvo atsidūręs ir 2015-aisiais, kai pusfinalio serijoje prieš Hjustono „Rockets“ pirmavo 3-1, tačiau vėliau „prapylė“ trejas rungtynes iš eilės ir liko nieko nepešęs.

Nieko keisto, kad tarp NBA analitikų ir eilinių gerbėjų jau sklando kalbos, kad „Clippers“ gali pradėti ieškoti pamainos šiam 58-erių specialistui.

Pats treneris taip pat pripažįsta, kad nesugebėjo pateisinti į jį ir komandą dėtų vilčių.

„Mes lūkesčių neišpildėme. Čia visa esmė. Aš esu treneris ir turiu prisiimti atsakomybę. Mes tikrai nežaidėme geriausio savo krepšinio ir neišpildėme lūkesčių, nes jeigu tai būtгme padarę, būtume pratęsę savo pasirodymą sezone“, – po paskutinio ir lemiamu tapusio pralaimėjimo „Nuggets“ ekipai (89:104) pripažino D. Riversas.

„Aš šioje serijoje nesijaučiau komfortabiliai. Turėjome vaikinų, kurie negalėjo pilnai sužaisti savo minučių. Buvo atvejų, kai mes jau užsikabindavome, tačiau vėliau reikėjo atlikti keitimus. Pritrūko pasitikėjimo“, – dėstė treneris.

Jam pritarė ir itin prastai paskutiniame mače pasirodęs Paulas George'as, fiasko virtusiose rungtynėse pataikęs vos 4 metimus iš 16 ir surinkęs 10 taškų.

„Taip, lūkesčių mes nepateisinome. Bet tuo pačiu manau, kad patys viduje nejautėme čempioniškos dvasios, nejautėme, jog šie metai gali baigtis triumfu. Kažką pasiekti galime tik ilgiau žaisdami kartu, pajusdami bendrumo jausmą. Mums tiesiog pritrūko laiko priprasti vieniems prie kitų“, – svarstė puolėjas, savo paties prasto pasirodymo komentuoti nenorėjęs.

„Mums pritrūko komandinės chemijos, žinojimo, kaip turi judėti kamuolys, kai susiduriame su neįprastomis situacijomis. Turime būti protingesni“, – konstatavo ir pernai su Toronto „Raptors“ NBA čempionu bei finalo serijos MVP tapęs, tačiau šiemet nieko nepešęs „Clippers“ puolėjas Kawhi Leonardas.

Kartu sudėjus abi šios žvaigždės ketvirtame rungtynių kėlinyje nepataikė nė vieno iš 11 metimų iš žaidimo.


Savo ruožtu „Nuggets“ į konferencijos finalą pateko po 11 metų pertraukos. 2009-aisiais Carmelo Anthony, Chauncey Billupsas, J.R. Smithas, Linas Kleiza ir kiti susitiko su Los Andželo „Lakers“ ir pralaimėjo. Dabar Denverio komanda bandys siekti revanšo – pažymėtina, kad J. R. Smithas jau bus kitoje barikadų pusėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)