Be traumuoto Kristapo Porzingio dalį ketvirtfinalio serijos žaidusi „Mavericks“ komanda šeštose rungtynėse varžovams iš Los Andželo pralaimėjo 97:111 (34:29, 17:28, 23:28, 23:26). Serija baigėsi į pusfinalį patekusios „Clippers“ ekipos pergale 4-2.

Kadangi „Clippers“ užtikrintai pirmavo visą paskutinį kėlinį, pasibaigus mačui plačiausiai aptarinėta ne jo eiga, o incidentas pirmojo kėlinio pabaigoje. Konfliktas kilo tarp šios serijos metu jau ne kartą žiežirbomis besisvaidžiusių L. Dončičiaus ir „Clippers“ puolėjo Marcuso Morriso.

Apibendinant tiksliau, amerikietis itin šiurkščiai prasižengė prieš po krepšiu besiveržiantį slovėną ir parbloškė šį ant žemės.

Beįsiplieskiančias muštynes teko stabdyti kitiems žaidėjams ir teisėjams, kurie epizodą galų gale įvertino M. Morrisui skirdami nesportinę (flagrant 2 pobūdžio) pražangą ir išvarydami jį iš aikštės.

„Tai buvo baisus epizodas. Ką aš dar galiu pridurti? Antras rungtynes iš eilės jis daro kažką panašaus. Aš tikėjausi, kad pirmose rungtynėse jis ant kojos man užmynė netyčia, bet turbūt suprantate, ką galvoju po šitos pražangos. Nenoriu turėti jokių reikalų su tokio tipo žaidėjais“, – po mačo kalbėjo L. Dončičius.

Ankstesnių rungtynių epizodas:

Sezoną slovėnas užbaigė vėl tapdamas rezultatyviausiu savo komandoje – per 42 min. jis pelnė 38 taškus (11/19 dvit.,4/9 trit., 4/8 baud.), atkovodamas 9 kamuolius ir atlikdamas 9 rezultatyvius perdavimus.

Dar 16 taškų pralaimėjusiems surinko Dorianas Finney-Smithas.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo Kawhi Leonardas, surinkęs 33 taškus ir atkovojęs 14 kamuolių. Po 15 taškų pridėjo Ivica Zubacas ir Paulas George'as.

M. Morrisas iki pašalinimo spėjo pelnyti 9 taškus, o po rungtynių tvirtino nenorėjęs sužaloti L. Dončičiaus nei ankstesniame, nei šiame susitikime.

„Tai absurdas, aš esu subrendęs žaidėjas ir tyčia tikrai nenoriu žaloti kitų. Taip, šį kartą pražanga buvo „stipri“, teisėjai priėmė tinkamą sprendimą. Tačiau tai buvo kovinga serija, kurioje pasitaiko visko. L. Dončičius yra jaunas žaidėjas ir dar turės priprasti prie lygos taisyklių. Čia pasitaiko visko, tačiau aš atmetu visus kaltinimus apie bandymus sužeisti specialiai. Aš nesu nešvarus žaidėjas, aš tiesiog esu aikštelės darbininkas“, – aiškino 30-metis puolėjas, kurio ginti prieš žiniasklaidą stojo ir Los Andželo ekipos treneris Docas Riversas.

Anot jo, ant Dončičiaus kojos puolėjas tikrai užmynė netyčia, o šiose rungtynėse bandė „žaisti į kamuolį, bet prasižengė šiek tiek per šiurkščiai netyčia pataikydamas rankomis į galvą.“

Tuo metu kitoje Vakarų konfrerencijos serijoje prireiks lemiamų, 7-ųjų rungtynių. Tai paaiškėjo po to, kai Denverio „Nuggets“ 119:107 (30:36, 31:20, 27:23, 31:28) nugalėjo Jutos „Jazz“ ir išlygino serijos rezultatą – 3:3.

„Nuggets“ vedliu į pergalę tapo fenomenalias rungtynes sužaidęs Jamalas Murray, kuris per 43 min. pelnė net 50 taškų – išskirtinai sėkmingai krepšį atakavęs gynėjas pataikė 8 iš 12 dvitaškių, 9 iš 12 tritaškių ir 7 iš 9 baudų.

22 taškus pridėjo Nikola Jokičius, 18 – Jerami Grantas.

Pralaimėjusiems 44 taškus surinko Donovanas Mitchellas (9/13 trit.), 21 – Mike'as Conley.

Donovanas Mitchellas prieš Jamalą Murray

Įvykiai šioje serijoje klostosi itin permainingai. „Nuggets“ laimėjo pirmas rungtynes, vėliau sekė trys „Jazz“ pergalės, tačiau Denverio komanda atsitiesė laimėdama du paskutinius susitikimus.

Šią seriją galų gale laimėjusi ekipa pusfinalyje susitiks būtent su „Clippers“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)