Nuo 2013 metų „Pacers“ trenerių štabe dirbęs, o 2016 metais vyriausiuoju komandos treneriu tapęs N. McMillanas šią savaitę buvo atleistas po to, kai pirmajame atkrintamųjų etape 0-4 buvo nepasipriešinta Majamio „Heat“ ekipai.

Nors Indianapolio klubas NBA burbule vertėsi be pėdos traumą patyrusio Domanto Sabonio, o pilnai po kojos operacijos nebuvo pasveikęs ir Victoras Oladipo, „Pacers“ sirgaliai ir vadovai tikėjosi daugiau, todėl N. McMillanas supranta sprendimą parodyti jam duris.

„Pastarieji keli sezonai mums buvo neblogi, tačiau turiu prisiimti atsakomybę už tai, kad taip ir neperlipome pirmojo atkrintamųjų etapo barjero. Nesvarbu, kiek turėjome traumų, darbas nebuvo padarytas. Organizacija nori judėti į priekį ir aš tai suprantu.

Kartais tiesiog ateina laikas permainoms ir aš su tuo sutinku. Jei aš negaliu nuvesti komandos toliau pirmojo etapo, galimybę gauti turi kažkas kitas. Tą sau sakiau dar prieš sezono pradžią“, – Indianos žiniasklaidai pasakojo N. McMillanas.

Po pralaimėtos serijos prieš „Heat“ 56-erių specialistas teigė, jog pasipriešinti Majamio ekipai nepavyko todėl, kad „Pacers“ vertėsi be geriausio savo žaidėjo – D. Sabonio. Vis dėlto darbą praradęs treneris dėl susiklosčiusios situacijos lietuvio traumos nekaltina.

„Tai apmaudi situacija, susiklosčiusi dėl nepalankių aplinkybių. Sabonio trauma pakeitė daug dalykų, tačiau darbą praradau ne dėl Sabonio. Aš suprantu „Pacers“ vadovus. Aš prisiimu atsakomybę“, – sakė N. McMillanas.

Ilgametis Sietlo „SuperSonics“ krepšininkas kitą sezoną treniruoti neketina. Specialistas ketina daugiau laiko skirti šeimai bei užsiimti visuomenine veikla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)