Tiesa, šio vakaro susitikimai dar bus nukelti, o atkrintamosios varžybos greičiausiai atnaujintos tik savaitgalį. Galutinis sprendimas bus priimtas po dar vieno pasitarimo, kuriame dalyvaus po du kiekvienos komandos žaidėjus.


Primename, kad NBA sezonas laikinai sustojo krepšininkams nusprendus protestuoti dėl brutalaus policijos pareigūnų elgesio prieš juodaodžius.

Pirmoji NBA rungtynes nusprendė boikotuoti Milvokio „Bucks“ komanda, nepasirodžiusi susitikime su Orlando „Magic“.

Vėliau prie boikoto prisijungė ir kiti klubai, o Los Andželo „Lakers“ ir „Clippers“ krepšininkai apskritai ragino nutraukti sezoną. Ypač griežtai dėl socialinės neteisybės pasisakė viena iš ryškiausių lygos žvaigždžių LeBronas Jamesas.

Visgi, po ilgų vidinių diskusijų, abu klubai savo poziciją pakeitė.

Prie protesto buvo prisijungę ir NBA teisėjai, surengę vieningą eiseną „Coronado Springs Resort“ viešbutyje.


Prieš rasinę nelygybę protestuojančių šešių NBA komandų žaidėjų pavyzdys plinta ir kitose profesionaliose Amerikos lygose. Buvo atšauktos kelios beisbolo MLB, futbolo MLS ir trys WNBA rungtynės, kurių žaidėjai taip pat nutarė streikuoti vardan pokyčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)