Po to, kai socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip į iškvietimą dėl buitinio ginčo Viskonsino valstijoje atvykę pareigūnai septynis kartus šauna į jiems nepaklususio Jacobo Blake'o, kuris lipo į automobilį, nugarą, NBA atkrintamųjų rungtynes nusprendė boikotuoti Milvokio „Bucks“, kaip tik ir atstovaujantys Viskonsinui, bei Orlando „Magic“ klubai.

Jų dvikova turėjo prasidėti 23 valandą Lietuvos laiku.

„Bucks“ krepšininkai išvis nepasirodė aikštėje, o „Magic“ žaidėjai dingo iš jos likus kelioms minutėms iki numatytos susitikimo pradžios.


Dar po praėjusio tarpusavio mačo „Bucks“ gynėjas George'as Hillas pareiškė, kad jie, visų pirma, net neturėtų būti „šiame prakeiktame burbule“.

Prieš pat trečiadienio rungtynes jis pasisakė dar griežčiau ir pranešė, kad jo komanda ant parketo nepasirodys: „Mes pavargome nuo žudynių ir neteisybės“.

Absoliutūs NBA reguliaraus sezono nugalėtojai „Bucks“ serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3:1 ir yra per žingsnį nuo kito etapo.


Pranešama, kad nežaisti NBA Rytų konferencijos pusfinalio serijos svarsto ir dabartiniai čempionai Toronto „Raptors“ bei Bostono „Celtics“.

Šiąnakt neįvyko ir penktoji Los Andželo „Lakers“ akistata su Portlando „Trail Blazers“ bei Hjustono „Rockets“ ir Oklahomos „Thunder“ dvikova.

Tikėtina, kad prie šios boikoto akcijos gali prisijungti ir daugiau, o gal net ir visos lygos komandos.


NBA lyga nusprendė nukelti nesužaistas rungtynes į ateitį.


NBA žaidėjai ketvirtadienį rengiasi aptarti susidariusią situaciją, o ESPN krepšinio ekspertas Adrianas Wojnarowskis teigia, kad visas NBA sezonas Orlando „burbule“ pakilo ant plauko.

NBA žaidėjai rengiasi aptarti susidariusią situaciją, o ESPN krepšinio ekspertas Adrianas Wojnarowskis teigia, kad visas NBA sezonas Orlando „burbule“ pakibo ant plauko.

Anot Shamso Charanios iš „The Athletic“, trumpame žaidėjų susirinkime Los Andželo komandų „Lakers“ ir „Clippers“ krepšininkai buvo už tai, kad apskritai nutraukti dėl koronaviruso pandemijos Orlande pratęstą 2019-2020 metų sezoną. Visos kitos komandos balsavo prieš tokį drastišką žingsnį.

Prieš rasinę nelygybę protestuojančių šešių NBA komandų žaidėjų pavyzdys plinta ir kitose profesionaliose Amerikos lygose. Atšaukiamos kelios beisbolo MLB, futbolo MLS ir trys WNBA rungtynės, kurių žaidėjai taip pat nutarė streikuoti vardan pokyčių.

Savo vaikų akivaizdoje kulkų suvarpyto 29-erių metų J. Blake'o būklė – sunki. Jis yra iš dalies paralyžiuotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)