Komandos vadovybė nutarė, kad „Ristūnams“ – nebe pakeliui su vyriausiuoju treneriu 56-erių metų Nate'u McMillanu, su kuriuo visai neseniai buvo pratęsta sutartis.

Visgi sausai 0:4 pralaimėta serija Majamio „Heat“ ekipai perpildė „Pacers“ vadovų kantrybės taurę. Tokiu pat rezultatu Indianos valstijos atstovai krito ir pernai – nuo Bostono „Celtics“.

Visus keturis sezonus, kuriuos N. McMillanas dirbo Indianapolyje, „Pacers“ pateko į atkrintamąsias, tačiau jose taip ir nepatriukšmavo.

Šiemet per lemiamas kovas „Ristūnams“ dėl traumos negalėjo padėti NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis Domantas Sabonis.

„Domantas šį sezoną buvo geriausias mūsų žaidėjas, – po ketvirto pralaimėjimo teigė N. McMillanas. – Atkrintamosiose tau reikia visų krepšininkų. Mums dėl to buvo sunku prisitaikyti.“

Karjeros sezoną žaidęs D. Sabonis iki pandemijos per mačą vidutiniškai rinko po 18,5 taško, 12,4 atkovoto kamuolio ir 5 rezultatyvius perdavimus.

„Pacers“ gražiai atsisveikino su buvusiu vairininku ir padėkojo jam už darbą bei pranešė, kad pradeda naujojo trenerio paieškas.

Vadovaujant N. McMillanui Indianos klubas šventė 183 pergales ir patyrė 136 nesėkmes (atkrintamųjų balansas – 3/16).

Per savo karjerą Nate'as iš viso treniravo tris kolektyvus: Siatlo „SuperSonics“, Portlando „Trail Blazers“ ir „Pacers“.

Įdomu, kad 1994-1995-aisiais jis kartu su Šarūnu Marčiulioniu kaip žaidėjas gynė „Sonics“ garbę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)