Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku 21-erių Slovėnijos krepšinio virtuozas L. Dončičius surengė dar vieną išskirtinį pasirodymą.

Puolėjas per 46 min. pelnė 43 taškus, atliko 13 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 17 kamuolių, o jo atstovaujama Dalaso „Mavericks“ ekipa 135:133 įveikė Los Andželo „Clippers“ ir išlygino Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos rezultatą – 2:2.

Pergalingą tritaškį pačią paskutinę mačo sekundę pataikė ne kas kitas, o L. Dončičius.

Ketvirtose savo karjeros atkrintamųjų varžybų rungtynėse žaidęs Luka tapo vos antruoju krepšininku NBA istorijoje per šį trumpą laikotarpį spėjusiu surinkti bent du trigubus dublius. Pirmasis tą prieš lygiai 40 metų atliko Los Andželo „Lakers“ legenda Magicas Johnsonas.

Luka Dončičius prieš "Clippers"

„Tai vienas geriausių jausmų, kokius esu patyręs krepšinio aikštelėje. Tikrai išskirtinis metimas“, – apie paskutinę ataką kalbėjo pats L. Dončičius.

L. Dončičiaus metimo vaizdo įrašas lyg virusas pasklido socialiniuose tinkluose – epizodas įvairiais kampais jau peržiūrėtas milijonus kartų.

Tačiau įspūdį jis daro ne visiems.

Štai legendinis NBA vidurio puolėjas Shaquille'as O'Nealas šį momentą įvertino labai šaltai.

„Taip, Luka yra puikus, bet aš jau esu tai matęs. Reikėtų šiek tiek nusiraminti. Jis šaunus, jis gali žaisti, nenoriu iš jo nieko atimti. Bet faktas, kad tokių dalykų esame matę ir anksčiau“, – laidoje „Inside of NBA“ kalbėjo 48-erių metų keturiskart NBA čempionas.

„Yra tokie vaikinai, kaip Stephenas Curry, kaip Jamesas Hardenas ar Damianas Lillardas. Jie ne kartą yra padarę tą patį, todėl ir sakau – nusiraminkime“, – L. Dončičiaus metimo sužavėtiems kolegoms dėstė Sh. O'Nealas.

Tuo metu vienas iš Shaqo paminėtų žaidėjų S. Curry neslėpė savo simpatijų Slovėnijos talentui.

„Luka, tai yra tiesiog neįtikėtina“, – rašė „Golden State Warriors“ superžvaigždė, kurio poziciją palaikė ir Dončičiui savo pagyras socialiniuose tinkluose siuntė ir daug kitų NBA krepšininkų.

Pažymėtina, kad L. Dončičiaus metimu pasibaigusiose rungtynėse „Mavericks“ vertėsi be vieno iš savo lyderių Kristapo Porzingio.

Ketvirtfinalio serijoje yra kovojama iki keturių pergalių, „Clippers“ komanda su Kawhi Leonardu lažybų tarpininkų yra laikoma viena iš realiausių pretendenčių tapti NBA čempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)