Visų žvaigždžių rungtynėse šiame sezone debiutavusio lietuvio pagalbos netekę „Pacers“ jau pirmame kėlinuke prarado ir kitą identiško pripažinimo praėjusių metų pirmenybėse sulaukusį krepšininką.

Po itin sunkios traumos į aikštę tik šiais metais grįžęs Victoras Oladipo kovos dėl kamuolio metu gavo netyčinį varžovų krašto puoėjo Jae Crowderio smūgį į kairę akį ir buvo priverstas palikti aikštę.

Prieš rungtynes apie vieno savo lyderių žaidybinio laiko suvaržymų atsisakymą kalbėjęs vyriausiasis Indianos klubo treneris Nate'as McMillanas po susitikimo buvo priverstas pranešti, jog Oladipo iš arenos buvo išgabentas į ligoninę. Pasak stratego, ilgosios pertraukos metu gynėjas visiškai nematė sužeista akimi.

Nepaisant netekties, Indianapolio komanda pirmoje susitikimo pusėje atrodė kovingai ir jau pirmame kėlinuke išmetė net 12 baudų metimų. Trečiame ketvirtyje „Heat“ atitrūko dešimties taškų skirtumu, tačiau vedami atsarginių krepšininkų „Pacers“ prieš lemiamo kėlinuko pradžią sumažino savo atsilikimą iki 80:81.

Ketvirtą ketvirtį įspūdingu dėjimu įš viršaus pradėjo NBA dėjimų konkurso nugalėtojas Derrickas Jonesas, kuriam kamuolį ore pakabino veteranas Goranas Dragičius. Įsibėgėjęs slovėnas netrukus ėmėsi iniciatyvos pats ir per pirmą kėlinuko pusę surinko net 12 taškų bei 3 rezultatyvius perdavimus.

T. J. Warreno ir Malcolmo Brogdono vedama Indianapolio komanda sugebėjo išlaikyti intrigą, tačiau lemiamą žodį tarė „Heat“ lyderis Jimmy Butleris. Nė vieno tritaškio nuo kovo 2-os dienos NBA rungtynėse nepataikęs krepšininkas svarbiausiomis susitikimo minutėmis smeigė net du tolimus metimus paeiliui ir įtvirtino Majamio klubo pergalę.

Indianos ir Majamio komandos atkrintamosiose varžybose susitinka penktą kartą, tačiau tai pirmasis atvejis, kai klubai į tarpusavio akistatą stoja jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape. Iš keturių pirmų tarpusavio serijų „Pacers“ laimėjo tik vieną – 2004-ų Rytų konferencijos pusfinalį.

Floridos valstijos atstovams pergalė pirmame susitikime turėtų įkvėpti nemažai optimizmo – per savo istoriją „Heat“ laimėjo visas aštuonias pirmo etapo serijas iki keturių pergalių, kuriose sugebėjo triumfuoti pirmosiose rungtynėse.

„Pacers“: T.J. Warrenas (4/5 trit.) ir Malcolmas Brogdonas (10 rez.perd.) po 22, Justinas Holiday 11, Jakarras Sampsonas 10 taškų.

„Heat“: Jimmy Butleris 28 (6/13 dvit., 2/2 trit., 10/12 baud., 4 per.kam., 2 blk.), Goranas Dragičius 24 (4/9 trit., 5 rez.perd.), Bamas Adebayo 17 (10 atk.kam., 6 rez.perd.), Tyleris Herro 15 taškų.

Antrosios Indianos ir Majamio klubų serijos rungtynės vyks ketvirtadienį, 20 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)