Vienais iš pagrindinių favoritų iškovoti šių metų NBA čempionų žiedus laikomi „Clippers“ susitikimą pradėjo tokį statusą su kaupu pateisinusiu žaidimu. Pirmosios pertraukėlės Dalaso klubo treneris Rickas Carlisle'as buvo priverstas sužaisti vos minutę ir 50 sekundžių – jo auklėtiniai tuo metu jau atsilikinėjo rezultatu 0:10.

Katastrofišką „Mavericks“ rungtynių pradžią pratęsė Luka Dončičiaus trauma. Paslydęs ir susižeidęs kairiąją čiurną slovėnas iškeliavo į komandos rūbinę, o Los Andželo krepšininkai tęsė savo uraganinį startą: ištiksėjus trims su puse minutės rezultatas švieslentėje buvo pribloškiantis – 18:2 „Clippers“ naudai.

Nesulaikomas Doco Riverso auklėtinių spurtas nepalaužė „Mavericks“ kovinės dvasios. Įspūdingą atsakojamąją atkarpą Teksaso krepšininkai, vedami į aikštę grįžusio Dončičaus ir Kristapo Porzingio, pradėjo akimirksniu – per kiek daugiau nei keturias minutes komanda rezultatą išlygino, o iki kėlinuko pabaigos sugebėjo ir išsiveržti į priekį.

Ketvirtį užbaigęs 11 taškų jame pelniusio Dončičiaus tritaškis kilstelėjo „Mavs“ persvarą iki 38:34, o antrame kėlinuke apsukų nemažinę Dalaso atstovai atitrūko 14 taškų skirtumu. Keturiolikos minučių atkarpą teksasiečiai laimėjo stulbinančiu rezultatu 48:18.

Banguotose rungtynėse dar vieną galingą spurtą surengė ir „Clippers“. Taiklūs Paulo George'o tritaškiai leido Kalifornijos ekipai išlyginti rezultatą, tačiau iki ilgosios pertraukos net 12 tritaškių pataikę varžovai į rūbinę išsinešė trapią trijų taškų persvarą – 69:66.

Antrosios rungtynių pusės pradžia buvo pažymėta kontroversiškiausiu susitikimo epizodu. Prieš Dončičių šiurkštokai prasižengęs Marcusas Morrisas apsižodžiavo su slovėnų vunderkindu, o pastebėjęs įsižiebiantį konfliktą į jį įsivėlė ir Porzingis.


Peržiūrėję epizodo įrašą arbitrai nusprendė Morrisui ir Porzingiui skirti po techninę pražangą. Aukštaūgiui iš Latvijos šis sprendimas kainavo tolimesnį pasirodymą aikštėje, kadangi tai buvo antroji jo techninė nuobauda – pirmą kartą tokios bausmės latvis sulaukė už emocingą reakciją į jam užfiksuotą pražangą pirmoje rungtynių pusėje, o tokia įvykių eiga papiktino net ir „Mavericks“ legendą vokietį Dirką Nowitzki.

Atkrintamosiose varžybose debiutavusiam Porzingiui tai buvo pirmasis išvarymas iš aikštės jo NBA karjeroje. Latvio diskvalifikavimo akimirką „Mavericks“ pirmavo rezultatu 71:66, tačiau po šio epizodo Los Andželo krepšininkai surengė spurtą 19:6 ir perėmė iniciatyvą į savo rankas.

Nepaisant įspūdingo ir kovingo individualaus Dončičiaus pasirodymo, „Clippers“ išsaugojo savo persvarą iki pat susitikimo pabaigos. Prasidėjus priešpaskutinei rungtynių minutei vieną geriausių pasirodymų su Los Andželo klubo apranga surengęs Morrisas tritaškiu padidino savo komandos persvarą iki 7 taškų, o Lukos dvitaškio įžiebtą viltį užgesino taiklus George'o tolimas šūvis likus 46 sekundėms iki rungtynių pabaigos.

Po ilgosios pertraukos vos 3 iš 21 mestų tritaškių pataikiusių „Mavericks“ neišgelbėjęs slovėnas savo debiutinėse NBA atkrintamųjų rungtynėse surinko net 42 taškus, 7 atkovotus kamuolius ir 9 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, Dončičius liko per plauką nuo Jamesui Hardenui priklausančio antirekordo prarasdamas net 11 kamuolių.

Pirmą kartą NBA burbule pilna sudėtimi žaidę „Clippers“ liūto indėlio sulaukė iš savo trijų krašto puolėjų – Kawhi Leonardas, George'as ir Morrisas kartu pelnė net 75 taškus.

„Clippers“: Kawhi Leonardas 29 (10/14 dvit., 12 atk.kam., 6 rez.perd.), Paulas George'as 27 (6/11 dvit., 4/11 trit.), Marcusas Morrisas 19 (3/6 trit., 4 per.kam.), Lou Williamsas 14, Ivica Zubacas 10 taškų (10 atk.kam.).

„Mavericks“: Luka Dončičius 42 (11/15 dvit., 2/6 trit., 14/15 baud.), Timas Hardaway 18, Sethas Curry ir Kristapas Porzingis (20 min.) po 14 taškų.

Antrąsias serijos rungtynes Los Andželo ir Dalaso klubai žais ankstyvą ketvirtadienio rytą, 4 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)