Dramatiškai vykusiame pirmame serijos iki keturių pergalių mače Denverio „Nuggets“ tik per pratęsimą 135:125 (31:27, 28:27, 19:31, 37:32; 20:10) įrodė savo viršų prieš su Jutos „Jazz“ pajėgas.

Susirėmimą užtikrinčiau pradėjo buvęs Artūro Karnišovo klubas, kuris antrojo kėlinio pabaigoje pirmavo 12 taškų skirtumu (59:47), bet jis po didžiosios pertraukos išgaravo akimirksniu: stygas suderinęs „Jazz“ kvintetas spurtavo ir prieš lemiamą ketvirtį jau patys diktavo savo sąlygas – 78:83.

Ketvirto kėlinio pabaigoje arčiau pergalės buvo „Nuggets“, bet Donovanas Mitchellas dviem baudomis rezultatą išlygino, o N. Jokičiaus metimas aidint sirenai tikslo nepasiekė.

Visgi per pratęsimą „Jazz“ orkestrui jau pritrūko kvapo: Kolorado atstovai iškart susikrovė 9 taškų pranašumą (126:117) ir nebepaliko erdvės varžovų improvizacijoms.

Verta paminėti, kad naujojo Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Martino Schillerio karštai palaikoma „Jazz“ verčiasi be dviejų savo starto penketo žaidėjų, kurie šį sezoną kartu rinko beveik 35 taškus: Bojanui Bogdanovičiui buvo atlikta riešo operacija, o Mike'as Conley trumpam paliko Orlandą, nes jam gimė sūnus.

„Nuggets“ į pirmąją pergalę serijoje vedė Jamalas Murray'us (6/9 tritaškiai, 9 rez. perd.) ir Nikola Jokičius (4/7 tritaškiai, 10 atk. kam.), atitinkamai pelnę 36 ir 29 taškus. Nuo suolo pakilęs Jerami Grantas pridėjo 19 taškų.

Solt Leik Sičio komandoje nesustabdomas buvo net 57 taškus (13/18, 6/15, 13/13 baudos, 9 atk. kam., 7 rez. perd., 5 klaidos) suvertęs D. Mitchellas. Per pirmą kėlinį tik 2 taškus sukrapštęs gynėjas, per kitus tris sumetė net 49, o dar 6 pridėjo per pratęsimą.

19 taškų pridūrė Joe Inglesas, 18 – Jordanas Clarksonas, 17 – Rudy Gobertas.

Donovanas Mitchellas

Fenomenalų pasirodymą surengęs D. Mitchellas pagerino ne tik asmeninį, bet ir franšizės rekordą: iki šiol daugiausiai, 50 taškų, per atkrintamąsias į svetimą krepšį buvo sukratęs Karlas Malone'as, kai 2000-aisiais nepasigailėjo Siatlo „SuperSonics“ aukštaūgių.

Maža to, Donovanas pakilo ir į trečią vietą tarp visų laikų rezultatyviausių NBA atkrintamųjų pasirodymų: jį lenkia tik 63 taškų Michaelo Jordano šou ir 61 taško Elgino Bayloro vakaras.

Šios poros nugalėtojai Vakarų konferencijos pusfinalyje susikaus su Los Andželo „Clippers“ ir Dalaso „Mavericks“ serijos, kuri taip pat startuoja šiąnakt, laimėtojais.

NBA atkrintamosios 2020 – Vakarai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)