Memfio „Grizzlies“ šeštadienį lemiamose rungtynėse dėl patekimo į NBA atkrintamąsias varžybas 122:126 nusileido Portlando „Trail Blazers“ ir liko devintoje Vakarų konferencijos vietoje.

Nors ir pralaimėjo, J. Valančiūnas džiaugiasi tuo, kad jauna jo komanda įgijo tokios svarbos rungtynių patirties.

„Kiekvieną kartą išbėgę ant parketo mes įgauname patirties. Niekada anksčiau nesame buvę tokioje situacijoje, kokioje buvome šįkart. Vyrukai nėra žaidę tokių svarbių rungtynių. Tokios patirties mums labai reikia. Nelaimėjome, tačiau įgijome patirties ir dabar esame geresnė grupė žaidėjų.

Sezonas baigėsi, bet darbas tęsiasi. Žinome, kur turime pasitempti, ką reikia patobulinti. Dabar viskas priklausys nuo mūsų. Negalime pakeisti to, kas nutiko, galime tik žiūrėti į priekį“, – dėstė pirmą pilną sezoną Memfio ekipoje užbaigęs J. Valančiūnas.

Lietuvis, kuris yra trečias vyriausias „Grizzlies“ krepšininkas, neabejoja, jog ši komanda turi viską, ko reikia.

„Turime jaunų ir šviežių žaidėjų grupę, kurie dar tik susipažįsta su NBA krepšiniu. Turime daug potencialo, turime viską, ko reikia. Žinome, ką dabar turime pagerinti, ketiname tai padaryti kitais metais“, – sakė vidurio puolėjas.

Paskutiniame sezono mače J. Valančiūnas per 34 minutes pelnė 22 taškus, atkovojo 17 kamuolių bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Tai buvo vos antras kartas, kai JV per mačą atlieka daugiau nei 5 rezultatyvius perdavimus.

Pirmas kartas nutiko praėjusiose rungtynėse su Milvokio „Bucks“, kuriose Lietuvos rinktinės lyderis užfiksavo pirmąjį karjeros trigubą dublį, surinkdamas 26 taškus, 19 atkovotų kamuolių bei 12 rezultatyvių perdavimų.

Kamuolį skirstyti pradėjęs J. Valančiūnas leido suprasti, jog perdavimų gausos iš jo galima tikėtis ir ateityje.

„Aš tik žaidžiu savo žaidimą, dalinuosi kamuoliu, nes turime puikius metikus. Taip žaisti yra smagu, dalintis yra smagu. Smagu matyti, kad taškus renka visi“, – šypsojosi vienas „Grizzlies“ lyderių.

J. Valančiūnas šį sezoną užfiksavo 15 taškų, 11,4 atkovoto kamuolio (karjeros rekordas) ir 1,9 rezultatyvaus perdavimo vidurkius. Rezultatyviausiai „Grizzlies“ gretose šiemet žaidė pirmametis Ja Morantas, vidutiniškai rinkęs po 18,1 taško ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą.

Jonas Valančiūnas lemiamose sezono rungtynėse prieš Trail Blazers

Neabejojama, jog Memfio klubo lyderis bus pripažintas metų naujoku, o J. Valančiūnas pareiškė, jog 21-erių įžaidėjas tiesiog gimė būti žvaigžde.

„Ja yra puikus žaidėjas, jis yra labai talentingas. Jis gimė būti žvaigžde. Man labiausiai patinka tai, jog Ja yra tikras kovotojas, neieškantis pasiteisinimų ir atiduodantis aikštelėje visą save. Nekantrauju pamatyti jį kitame sezone“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

J. Morantas paskutinėse sezono rungtynėse pelnė 35 taškus ir taip užfiksavo karjeros rezultatyvumo rekordą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)