Vienu geriausių visų laikų pasaulio krepšininkų tituluojamas krašto puolėjas pripažino, jog net ir jam sunku prisitaikyti prie globalinės pandemijos padiktuotų aplinkybių. Kalbėdamas su žiniasklaida Jamesas akcentavo, jog žaidimas Orlande gerokai skiriasi nuo įprastų NBA kovų.

„Vis labiau įprantu prie žaidimo Orlande. Jis pasižymi labai keista dinamika. Tuščioje salėje man neteko žaisti labai, labai ilgai. Praėjo gausybė laiko nuo tada, kai niekas nestebėjo manęs aikštėje. Vis dar stengiuosi įprasti prie šio ritmo.“

35-erių metų krepšininkas teigia, jog tuščioje arenoje žaisti ne treniruočių pobūdžio rungtynėse jam neteko nuo pirmųjų vidurinėje mokykloje praleistų metų. „St. Vincent – St. Mary“ vidurinei Jamesas atstovavo prieš atvykimą į NBA lygą – 1999-2003 metų laikotarpiu.

„Be abejonės, man labai patinka žaisti prie žiūrovų. Tai jie sukuria šį žaidimą. Be sirgalių aš nebūčiau tuo, kuo šiandien esu. Visiems fanams, kurie ateina stebėti manęs žaidžiančio, noriu perduoti, jog labai jūsų ilgiuosi ir tikiuosi, kad kažkada galėsim prie to sugrįžti“.

Rungtynėse su Indianos ekipa 31 tašku, 8 atkovotais kamuoliais ir 7 rezultatyviais perdavimais pasižymėjes „Lakers“ lyderis kiek pakėlė savo „burbule“ fiksuojamus statistikos vidurkius.

Prieš akistatą su „Pacers“ Jamesas praleido rungtynes su Hjustono „Rockets“, o pirmuose keturiuose „Lakers“ susitikimuose rinko po 19,3 taško, 10 atkovotų kamuolių ir 6,3 rezultatyvaus perdavimo, iš žaidimo mesdamas vos 42, tritaškius – 27, o baudų metimus – 68 procentų taiklumu.

Adaptacinis LeBrono periodas sutapo ir su silpnais lėtai įsibėgėjančių „Lakers“ rezultatais. Iki sekmadienio vakaro rungtynių blogesnį pergalių ir pralaimėjimų santykį Orlande fiksavo tik 3 iš 21 likusios komandos – Vašingtono „Wizards“ (0/5), Memfio „Grizzlies“ ir Sakramento „Kings“ (abu –1/4). Visgi pats Jamesas tikina, jog tyliose Orlando arenose jaučiasi vis geriau.

„Jaučiuosi vis patogiau žaisdamas tuščioje salėje. Tačiau tai gerokai skiriasi nuo mokyklos ar universiteto aikščių, kuriose žaidžiame vasaromis. Čia tamsu, labai tamsu. Ir gali tiesiogine to žodžio prasme išgirsti kaip plunksna nukrenta ant žemės.

Kalbant apie meilę krepšiniui, nesvarbu, kaip atrodo tribūnos. Nesvarbu kas vyksta. Mano meilė krepšiniui? Kai žengiu į aikštę, ji tampa mano šventykla. Išmetus ginčo kamuolį man nekyla problemų susikaupti. Bet aš beprotiškai ilgiuosi tiek mūsų sirgalių „Staples Center“ arenoje, tiek ir mane nušvilpiančių varžovų fanų“.

Viso reguliariajame sezone 51 pergalę ir 28 pralaimėjimus surinkę „Lakers“ jau yra užsitikrinę pirmą vietą galutinėje Vakarų konferencijos turnyro lentelės rikiuotėje. Artimiausius persekiotojus – to paties miesto „Clippers“ – Franko Vogelio auklėtiniai lenkia keturiomis pergalėmis, o iki reguliariojo sezono pabaigos jų varžovams liko vos trejos rungtynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)