Tokia galimybė jiems pagaliau pasitaikys sekmadienio vakarą (21 val. Lietuvos laiku), kai šios komandos stos akis į akį viena prieš kitą NBA burbule.

Tai bus ne tik jubiliejinės 600-osios J. Valančiūno rungtynės NBA lygoje, bet ir puikus šansas jam parodyti, ką prarado „Raptors“, kai atsisakė jo paslaugų 2019-ųjų vasarį priimtu sprendimu.

Įdomu, kad Toronto klubui tas nevienareikšmiškai vertintas žingsnis atsikratyti vieno savo simbolių pasiteisino su kaupu: sulaukę fortūnos šypsnio serijoje su Filadelfijos „76-ers“, NBA Superfinale jie sensacingai parklupdė „Golden State Warriors“, likusius be traumas patyrusių Kevino Duranto ir Klay'aus Thompsono.

Visgi kanadiečiai ir šį sezoną įrodinėja, kad net ir be į Los Andželą išvykusio savo MVP Kawhi Leonardo jie yra pajėgus patriukšmauti – šiuo metu „Raptors“ žengia antroje Rytų konferencijos vietoje (49/19).

Ne ką mažiau stebina ir visų ekspertų prieš sezoną nurašyti „Grizliai“ (33/37), kurie laukiniuose Vakaruose rikiuojasi aštuntoje vietoje. Viena pagrindinių to priežasčių yra solidus ne ko kito, būtent J. Valančiūno žaidimas – centras šį sezoną vidutiniškai renka po 15 taško ir 11,2 atkovoto kamuolio per 26 min. (M. Gasolio vidurkiai – 7,7 tšk. ir 6,4 atk. kam. per 27 min.).

„Manau, JV pasinaudojo atsiradusiu galimybe imtis lyderystės. Jis labai dažnai moko mūsų aukštaūgius, kaip elgtis du prieš du situacijose tiek gynyboje, tiek ir puolime. Jonas yra vienas geriausių komunikatorių per minučių pertraukėles ir nuolat sugeba įkvėpti mūsų vyrukus bei pakelti jų kovinę dvasią“, – lietuvį giria treneris Tayloras Jenkinsas.

Tikėtina, kad lietuvio ir ispano mikrodvikovą vienas prieš vieną dažnai matysime ir sekmadienio vakarą, kadangi pagrindiniai jų pagalbininkai po krepšiu – Jarenas Jacksonas ir Serge'as Ibaka – yra susižeidę.

Ir nors pats J. Valančiūnas viešumoje ramiai sureagavo tiek į mainus, tiek į tai, kad „Raptors“ nepanoro jam už šešis su puse paaukoto sezono atsidėkoti NBA aukso žiedu, galima tikėtis, kad per tarpusavio susirėmimą motyvacijos uteniškiui tikrai netrūks. Tuo labiau, kad varžovų persekiojamiems „Grizliams“ labai reikia ir pergalės.

„Raptors“ ir „Grizzlies“ mainų diena su Jono atsisveikinimu – vaizdo įraše nuo pradžios iki 12 min.:

Primename, kad pusę čempioniško sezono Toronte praleidęs Jonas tikėjosi gauti NBA žiedą, bet buvusi ilgametė jo komanda, kurios garbę jis gynė net 513 mačų, nusprendė kitaip. Pirmą kartą istorijoje pajėgiausioje planetos lygoje triumfavusi Kanados ekipa nutarė neįteikti apdovanojimo sezono viduryje išmainytiems krepšininkams.

„Tai yra jų sprendimas, jie patys jį priėmė. Viskas gerai. Aš pats mąstau apie „Grizzlies“, – santūriai situaciją komentavo JV.

Prieš tai jis buvo prasitaręs, kad sulaukė buvusio komandos draugo Kyle'o Lowry žinutės su klausimu apie savo piršto dydį ir tai traktavęs kaip ženklą, kad visgi bus apdovanotas, kai kitą kartą atvyks į Torontą.

Deja, šilto sutikimo didžiausiame Kanados mieste jam dar teks luktelėti – kaip ir NBA čempiono žiedo.

Intriguojančio „Grizzlies“ ir „Raptors“ susidūrimo pradžia – šį sekmadienį 21 val. Rungtynes tiesiogiai transliuos TV6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)