JAV prezidentas D. Trumpas šią savaitę pareiškė, jog NBA rungtynių jis nebežiūri. To priežastis – dauguma krepšininkų protestuoja prieš sisteminį rasizmą atsiklaupdami ant kelio JAV himno metu. Anot šalies vadovo, tai yra nepagarba valstybei.

„Tai yra nepagarbu. Mes bendradarbiaujame su NBA, tačiau man nepriimtina matyti JAV himno negerbiančius krepšininkus. Tai pamatęs aš išjungiu rungtynes. Tokia NBA lyga man nėra įdomi“, – sake D. Trumpas.

Apie tai išgirdęs L. Jamesas pareiškė, jog NBA bendruomenei prezidento nuomonė tikrai nerūpi.

„Krepšinio benduomenė tikrai nenusimins dėl to, jog mūsų rungtynių nebežiūri Trumpas. Jo nuomonė mums nerūpi, krepšinis bus žaidžiamas ir jam nematant. Mes turime fanų visame pasaulyje ir privalome rodyti jiems teisingą pavyzdį. Mes patys renkamės, kas yra teisinga, o kas ne“, – sakė L. Jamesas.

Dalyvauti rudenį vyksiančiuose prezidento rinkimuose tuo pačiu priminęs Los Andželo „Lakers“ lyderis savo priešiškumo D. Trumpui neslepia – praeityje šalies vadovą jis pavadino „užpakaliu“, o dar antradienį sveikindamas su gimtadieniu Baracką Obamą krepšininkas parašė „mano prezidente“.

Panašią nuomonę apie D. Trumpo komentarus trečiadienį išdėstė ir Naujojo Orleano „Pelicans“ veteranas J.J. Redickas: „NBA žaidėjams jo nuomonė nerūpi. Prezidentas Trumpas nežiūri krepšinio? Nėra nieko, kas man rūpėtų mažiau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)