Kaip skelbia ESPN reporteris Adrianas Wojnarowski, Niujorko klubas derina paskutiniąsias detales dėl ilgalaikės sutarties sudarymo su naujuoju treneriu. Skelbiama, jog buvusio Thibodeau agento Leono Rose'o vadovaujama organizacija su strategu pasirašys net penkerių metų trukmės kontraktą.

62-ejų metų amžiaus specialistas 2008-ais metais tapo NBA čempionu su Bostono „Celtics“ klubu. Čempioniškoje organizacijoje Thibodeau ėjo vyriausiojo trenerio Doco Riverso asistento pareigas ir buvo atsakingas už komandos gynybą.

Sėkmingi rezultatai leido Thibodeau 2010-ais metais išbandyti save vyriausiojo trenerio vaidmenyje. Tokią galimybę specialistui suteikė Čikagos „Bulls“ ekipa, su kuria savo debiutiniame sezone net 62 pergales iškovojęs strategas už šį pasirodymą sulaukė geriausio NBA metų trenerio apdovanojimo.

Pirmajame stratego sezone „Bulls“ pasiekė konferencijos finalą, kuriame nusileido tuo metu naujai suformuoto didžiojo trejeto – LeBrono Jameso, Dwyane'o Wade'o ir Chriso Bosho – vedamiems Majamio „Heat“.

Tokios sėkmės Thibodeau nebepavyko pakartoti per visą savo karjerą. Sunki Derricko Rose'o kelio trauma 2012-ų metų atkrintamųjų varžybų pirmajame etape sujaukė „Bulls“ svajones kovoti dėl titulo, o pats treneris savo poste išsilaikė iki 2015-ų metų, kai jį vyriausiojo trenerio kėdėje pakeitė Fredas Hoibergas.

Pastarąja Thibodeau darboviete NBA lygoje tapo Minesotos „Timberwolves“ ekipa. 2016-ais metais organizacija sutiko skirti specialistui tiek vyriausiojo trenerio, tiek krepšinio operacijų prezidento postus.

Atvykęs į Mineapolį specialistas sugebėjo jau pirmame sezone po 14 metų pertraukos atvesti komandą į atkrintamąsias varžybas, kurių pirmajame etape jo auklėtiniai rezultatu 1:4 nusileido Hjustono „Rockets“ ekipai.

Minesotoje praleistą laiką strategui apkartino Jimmy Butlerio siekis būti išmainytu bei vidiniai konfliktai komandos rūbinėje. 2019-ų sausį Thibodeau buvo atleistas iš klubo ir iki atvykimo į Niujorką nedirbo nė vienoje NBA organizacijoje.

Per pastaruosius 20 metų „Knicks“ atkrintamosiose žaidė vos penkis kartus, o pirmojo etapo barjerą peržengti sugebėjo tik kartą – 2013-ais metais, kai Carmelo Anthony vedamas Niujorko klubas rezultatu 4:2 palaužė Bostono „Celtics“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)