Prie jau anksčiau viešai „ne“ ištarusių Portlando „Trail Blazes“ puolėjo Trevoro Arizos, Vašingtono „Wizards“ snaiperio iš Latvijos Davio Bertanio ir Los Andželo „Lakers“ gynėjo Avery Bradley prisijungė ir klubo neturintis aukštaūgis DeMarcusas Cousinsas.

Skelbiama, kad su Majamio „Heat“ ekipa sietas 29-erių metų centras šį sezoną ant parketo nebepasirodys.

NBA kiek anksčiau žaidėjams suteikė teisę pasirinkti, ar jie nori pratęsti sezoną. Specifinės sankcijos tokį variantą pasirinkusiems žaidėjams nebus taikomos, tačiau jie praras dalį savo atlyginimo.

Pavyzdžiui, D. Bertanis, nežaisdamas paskutinių 8 reguliariojo sezono rungtynių, praras apie 600 tūkst. JAV dolerių. Jeigu komanda patektų į atkintamąsias, jis gali negauti dar apie 900 tūkst. dolerių.

Prie atsisakiųjų savo noru žaisti galima pridėti ir dvi Bruklino „Nets“ žvaigždes – Kyrie Irvingą ir Keviną Durantą – bei Finikso „Suns“ narį Kelly Oubrę, kurie visi gydėsi traumas, bet liepos 30-ąją, kai bus atnaujintas sezonas, jau turėjo būti visiškai pasiruošę žaisti.

Jau kelių NBA žaidėjų atsisakymai dirbti savo darbą sukėlė ir kritikos bangą. Štai Orlando „Magic“ taikliarankis Evanas Fournier socialiniame tinkle atvirai piktinosi šiuolaikinių NBA krepšininkų požiūriu sėdėti ir iš šono žiūrėti, kaip kovoja jų komandos draugai, nors patys jie yra sveikut sveikutėliai.


Kovą dėl koronaviruso sustabdytas NBA sezonas turi būti atnaujintas liepos pabaigoje Orlande. Jame dalyvaus 22 komandos.

Už borto jau liko ir sezono nebetęs San Fransisko „Golden State Warriors“, Minesotos „Timberwolves“, Klivlando „Cavaliers“, Atlantos „Hawks“, Detroito „Pistons“, Niujorko „Knicks“, Čikagos „Bulls“ ir Šarlotės „Hornets“. Visus šiuos klubus nuo atkrintamųjų varžybų zonos skiria daugiau nei šešios pergalės.

Visos pratęsto NBA sezono rungtynės bus žaidžiamos Orlande esančiame Walto Disney pramogų parke, į kurį atvyks 16 komandų, patenkančių į įprasto formato atkrintamąsias, bei kiti klubai, kurie dar turi galimybių prasibrauti į aštuonetą Rytų ar Vakarų konferencijoje.

Tarp jų bus ir Indianos „Pacers“ su Domantu Saboniu bei Memfio „Grizzlies“ su Jonu Valančiūnu.

Treniruočių stovyklas komandos pradės birželio 30-ąją, prieš tai visiems žaidėjams bus atlikti koronaviruso testai.

Užbaigti NBA finalus ketinama vėliausiai iki spalio 12 d., po to vyktų naujokų birža ir atsidarytų perėjimų langas. Naujokų birža numatyta spalio 15-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)