„The New York Times“ žurnalistas Marcas Steinas praneša, kad dvi ryškiausios Dalaso „Mavericks“ klubo žvaigždės – 21-erių metų slovėnas Luka Dončičius ir 24-erių metų latvis Kristapas Porzingis – jau pakeliui į Teksasą.

Abu atletai pastarąjį pusantro-du mėnesius leido savo gimtinėse, kur ir karanatinavosi, kol koronaviruso pandemija stipriai purtė JAV.

Tiek L. Dončičius, tiek K. Porzingis į Europą laukti naujienų iš NBA lygos vadovų parskrido privačiais lėktuvais.

Komisarui Adamui Silveriui pranešus, kad sezonas bus atnaujintas liepos 30 dieną Orlande, Luka ir Kristapas yra priversti apsisukti ir grįžti atgal į Valstijas, nes jose jie turės mažiausiai dvi savaites karantinuotis, kol galės pradėti treniruotis su komanda.

„Mavs“ savininkas Markas Cubanas patvirtino, kad L. Dončičius ir K. Porzingis, kuri jau pradėjo savo kelionę, Dalase pasirodys artimiausiomis dienomis.

Primename, kad šiuo metu „Mavericks“ (40/27) rikiuojasi septintoje Vakarų konferencijos vietoje ir pagal dabartinę turnyro lentelę atkrintamosiose susitiktų su vienais favoritų Los Andželo „Clippers“.

Nors teksasiečiai oficialiai dar nėra užsitikrinę vietos atkrintamosiose, kelią į jas jiems galėtų užkirsti tik katastrofiškas scenarijus – aštuoni patirti pralaimėjimai iš eilės ir įspūdingos artimiausių jų varžovų, įskaitant ir Jono Valančiūno atstovaujamų Memfio „Grizzlies“, pergalių serijos.

Šį sezoną po daugiau nei 20 metimų per rungtynes, iš jų vidutiniškai net 9 būna tritaškiai, atliekantis L. Dončičius renka po 28,7 taško, o K. Porzingis prideda po 19,2 taško ir 9,5 atkovoto kamuolio.

Skirtingai nei jie, abu NBA lietuviai – Domantas Sabonis ir J. Valančiūnas – visą karantino laikotarpį leidžia JAV.

Atnaujintas NBA kovas Floridoje tęs 22 komandos iš 30.

Visos pratęsto NBA sezono rungtynės bus žaidžiamos Orlande esančiame Walto Disney pramogų parke, į kurį atvyks 16 komandų, patenkančių į įprasto formato atkrintamąsias, bei kiti klubai, kurie dar turi galimybių prasibrauti į aštuonetą Rytų ar Vakarų konferencijoje.

Treniruočių stovyklas komandos pradės birželio 30-ąją, prieš tai visiems žaidėjams bus atlikti koronaviruso testai.

Užbaigti NBA finalus ketinama vėliausiai iki spalio 12 d., po to vyktų naujokų birža ir atsidarytų perėjimų langas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)