Netrukus po to, kai pasaulio žiniasklaidoje nuvilnijo žinia apie žmogų gatvėje spardžiusį NBA krepšininką JR Smithą, D. Rodmanas socialiniame tinkle patalpino vaizdo įrašą, kuriame aptarė rezonansinius įvykius.

59-erių penkiskart lygos čempionas paragino protestuoti taikiai ir negadinti svetimo turto, nesmurtauti ir neplėšikauti.

„Manau, kažkas jau turi tai pasakyti. Situacija – labai bloga. Bet jei dėl jos ketinate protestuoti, darykite tai deramai.

Negalime deginti automobilių, vogti. Juk nesame sumauti gyvuliai. Taip tik prikuriame naujų problemų, kurių dabar užtenka ir dėl koronaviruso. Turime palaikyti vienas kitą, o ne dar labiau skaudinti“, – dviejų minučių trukmės įraše dėsto D. Rodmanas.

Tuo metu buvęs jo komandos draugas Čikagos „Bulls“ gretose Michaelas Jordanas stojo į protestuojančių pusę.

„Matau ir jaučių visų skausmą, įniršį ir nepasitenkinimą. Solidarizuojuosi su tais, kurie priešinasi įsisenėjusiam rasizmui ir smurtui dėl odos spalvos mūsų šalyje. Užteks. Turime toliau taikiai protestuoti prieš neteisingumą ir reikalauti atsakomybės“, – teigė NBA legenda.

Primename, kad praėjusią savaitę keturi Mineapolio policijos pareigūnai buvo atleisti iš darbo po tragiško incidento gatvėje, pasibaigusio 46-erių juodaodžio amerikiečio G. Floydo mirtimi.

Socialinius tinklus užplūdus vaizdo įrašui, kuriame policijos pareigūnas keliu laiko prispaudęs G. Floydo galvą prie asfalto, Federalinis tyrimų biuras (FBI) pradėjo įvykio analizę, o į gatves įvairiuose miestuose išėjo pasipiktinę protestuotojai, policiją kaltinantys rasizmu.

Vaizdo įraše matyti, kaip pareigūnų sulaikytas vyras guli greta automobilio ir maldauja leisti jam įkvėpti oro, tačiau policininkas į jo ir aplinkinių prašymus nereaguoja ir toliau laiko prispaustą žmogaus kaklą.

G. Floydas buvo sulaikytas po pranešimo, kad maisto prekių parduotuvėje bandė atsiskaityti padirbtu 20 JAV dolerių banknotu. Mineapolio policijos atstovų teigimu, vyras iš pradžių nepakluso pareigūnų reikalavimui išlipti iš savo automobilio, todėl prieš jį panaudota jėga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)