Incidentas įvyko šeštadienį Los Andželo rajone, kuriame pastaruoju metu per protestus ne kartą buvo prasiveržęs smurtas ir plėšikavimas.

Kitą dieną pats JR Smithas nufilmavo savo įvykių paaiškinimą.

„Vienas tų suknistų baltaodžių nesuprato, ką daro, ir išdaužė sumautą mano automobilio langą. Čia – gyvenamasis rajonas, nėra jokių parduotuvių – jokio panašaus mėšlo. Aš pasivijau jį ir išspardžiau subinę“, – dėstė 34-erių gynėjas.

Krepšininkas prisiekinėjo, kad žmogų užpuolė ne iš neapykantos kitai rasei.

„Neturiu problemų su niekuo, kas neturi problemų su manimi. Problema yra suknista sistema“, – pareiškė JR Smithas.

Kiek anksčiau jis pasidalino nuotrauka, kurioje dėvėdamas kauke pozuoja užsilipęs ant sudeginto automobilio.

„Nėra teisingumo – nebus ir taikos“, – pakomentavo žaidėjas.

Šiame sezone NBA arenose jis nerungtyniavo – nuo praėjusios liepos, kai buvo atleistas Klivlando „Cavaliers“ klubo, JR Smithas yra laisvasis agentas. Iš viso NBA lygoje jis praleido 15 sezonų.

Primename, kad praėjusią savaitę keturi Mineapolio policijos pareigūnai buvo atleisti iš darbo po rezonansinio incidento gatvėje, pasibaigusio 46-erių juodaodžio amerikiečio G. Floydo mirtimi.

Socialinius tinklus užplūdus vaizdo įrašui, kuriame policijos pareigūnas keliu laiko prispaudęs G. Floydo galvą prie asfalto, Federalinis tyrimų biuras (FBI) pradėjo įvykio analizę, o į gatves įvairiuose miestuose išėjo pasipiktinę protestuotojai, policiją kaltinantys rasizmu.

Vaizdo įraše matyti, kaip pareigūnų sulaikytas vyras guli greta automobilio ir maldauja leisti jam įkvėpti oro, tačiau policininkas į jo ir aplinkinių prašymus nereaguoja ir toliau laiko prispaustą žmogaus kaklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)