Atlanta yra netoli NBA žaidėjų asociacijos viceprezidento pareigas užimančio J. Browno gimtojo Marrietto (Džordijos valstija).

Krepšininkas tvirtino, kad jo kaip NBA žvaigždės statusas neatleidžia nuo pareigos domėtis JAV visuomenės rūpesčiais.

Nuo pirmadienio įvairiuose JAV miestuose kilo protestų banga, kuriuos išprovokavo policijos pareigūnų žmogžudystė: sulaikymo metu Mineapolyje mirė neginkluotas juodaodis Džordžas Floydas.

„Keliavau 15 valandų norėdamas pasiekti Džordžiją, savo bendruomenę“, – „Instagram“ socialiniame tinkle pasakoja Brownas. „Tai taikus protestas. Būdamas žvaigžde, būdamas NBA žaidėju nesu abejingas tam, kas vyksta aplink. Visų pirma esu juodaodis ir esu šios bendruomenės narys.

Norime atkreipti dėmesį į neteisybę, kurią dabar matome. Tai nėra gerai. Turi būti atsižvelgta į jauno žmogaus požiūrį, mūsų balsas turi būti išgirstas. Esu 23-ejų metų. Nežinau visų atsakymų. Bet, jokių abejonių, aš jaučiu kokios nuotaikos tvyro kitų gretose“, – pasakojo J. Brownas.

Krepšininkas protesto metu žygiavo su megafonu ir rankose laikė plakatą „Aš negaliu kvėpuoti“.

Būtent šiuos žodžius pirmadienį kartojo žuvęs Dž. Floydas, kurį sulaikymo metu nužudė policijos pareigūnas.

Prie protestų prisijungė ir Domanto Sabonio komandos draugas, „Pacers“ gynėjas Malcolmas Brogdonas, penktadienį Mineapolyje proteste dalyvavo buvęs NBA žaidėjas, nužudytojo Dž. Floydo draugas Stephenas Jacksonas, taip pat Minesotos „Timberwolves“ vidurio puolėjas Karl-Anthony Townsas ir gynėjas Joshas Okogie.

Kiek anksčiau savo nuomonę ir emocijas išreiškė NBA superžvaigždė LeBronas Jamesas, pasibaisėjęs tragišku ir rasizmu persmelktu incidentu.


Jungtinių Valstijų gyventojams protestuojant prieš policijos brutalumą, didžiuosiuose miestuose dėl vykstančių susirėmimų su policija įvestos komendanto valandos, o žmonės ignoruoja prezidento Donaldo Trampo perspėjimus, kad jo vyriausybė netrukus imsis veiksmų nutraukti smurtingus protestus.

Neramumų epicentru tapo Mineapolis, kur šeštadienį jau penktą naktį iš eilės vyko susirėmimai su policija. Iki dantų apsiginklavusiai riaušių policijai teko panaudoti ašarines dujas ir garsines granatas prieš protestuotojus, reiškiančius pasipiktinimą dėl neginkluoto juodaodžio mirties per jo sulaikymą mieste pirmadienį.

Dviejų dešimčių miestų, įskaitant Los Andželą, Čikagą ir Atlantą, gyventojams buvo nurodyta naktimis likti namuose. Taip pat buvo nuspręsta pasitelkti Nacionalinės gvardijos karius, kad šie padėtų suvaldyti Jungtinėse Valstijose jau seniai nematytus pilietinius neramumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)