Naujausiais duomenimis, stipriausios pasaulio krepšinio kovos galėtų pabusti liepos mėnesį Orlande, Floridoje, esančiame Disneilendo parke.

Apie tokius planus vis garsiau pasisako ne tik lygos vadovai ar savų šaltinių turintys žurnalistai, bet ir patys NBA žaidėjai.

Vienas tokių – J. J. Redickas netgi atskleidė, kokiu formatu, jo žiniomis, NBA sezonas bus atgaivintas.

35-erių snaiperis, kalbėdamas „The Ringer“ tinklalaidėje, tikino, kad realiausia, jog prieš šokant į atkrintamąsias bus sužaisti keli reguliariojo sezono turai. Tiesa, juose kovotų ne visi 30 klubų.

„Iš to, ką girdėjau, TOP-6 kiekvienos konferencijos komandos jau būtų garantuotos dėl savo vietos atkrintamosiose ir tarpusavyje sužaistų po kelis kontrolinius mačus, o ekipos, užimančios 7-12 vietas, vieno rato sistema grumtųsi dėl paskutinių dviejų atkrintamųjų vietų. Tuo metu likusiems klubams (13-15 vietos) sezonas jau būtų baigtas“, – teigė J. J.

Anot jo, šio sezono autsaideriai – Detroito „Pistons“, Atlantos „Hawks“, Klivlando „Cavaliers“, Finikso „Suns“, Minesotos „Timberwolves“ ir San Fransisko „Golden State Warriors“ – galėtų ramiai ruoštis šaukimų loterijai ir NBA naujokų biržai.

Jei J. J. Redicko šaltinių informacija pasitvirtins, tai Indianos „Pacers“ (39/26) su Domantu Saboniu reguliariajame sezone Rytuose finišuotų penkti ir ketvirtfinalyje susikautų su vienu laipteliu aukščiau esančiu Majamio „Heat“.

Savo ruožtu vieni didžiausių sezono išsišokėlių Memfio „Grizzlies“ su Jonu Valančiūnu (32/33), Vakaruose žengiantys aštunti ir žvilgčiojantys į galimą seriją su Los Andželo „Lakers“, dėl teisės kautis atkrintamosiose dar turėtų paplušėti iš peties – jiems dėl dviejų bilietų į aštuntuką tektų galynėtis net su penkiais konkurentais: Dalaso „Mavericks“, Portlando „Trail Blazers“, Naujojo Orleano „Pelicans“, Sakramento „Kings“ ir San Antonijaus „Spurs“.

Be to, nepaisant to, kad prieš koronaviruso pasėtą chaosą užėmė kur kas dėkingesnes startines pozicijas tiek „Grizliai“, tiek ir Lukos Dončičiaus bei Kristapo Porzingio vedami „Mavs“, šiuo atveju neturėtų jokio pranašumo – visa kova užvirtų iš naujo, be jokių išankstinių įskaitinių taškų.

Nors J. J. Redickas šioje situacijoje pats yra suinteresuotas asmuo, nes gina „Pelicans“ garbę, jis taip pat abejoja tokio formato sąžiningumu, ypač akcentuodamas Rytų konferenciją, kurioje 8 ir 9 vietas skiria net šešių pergalių praraja, kuri pritaikius šį NBA svarstomą variantą būtų ištrinta akimirksniu: Bruklino „Nets“, Orlando „Magic“, Vašingtono „Wizards“, Šarlotės „Hornets“, Čikagos „Bulls“ ir Niujorko „Knicks“ santykius aiškintųsi nuo švaraus lapo.

Primename, kad NBA sezono atnaujinimas tampa vis realesnis, o pirmasis numatytas žingsnis – jau čia pat. Apie birželio 1 dieną, pagal lygos instrukcijas, komandos turėtų sukviesti atgal po namus išsivažinėjusius savo žaidėjus.

NBA buvo pirmoji sezoną sustabdžiusi JAV sporto lyga. Joje rungtynės dėl pandemijos nebevyksta nuo kovo 12-osios. Visgi lygos komisaras Adamas Silveris viliasi, kad NBA sąstingis pasibaigs.

Šiuo metu yra sužaisti apie 65-i reguliariojo sezono turai iš 82-iejų – jei pirmenybės nebūtų sutrumpintos, NBA ekipų iki numatyto atkrintamjų varžybų starto dar lauktų po 17-18 mačų.

O jeigu šiemet nesulauktume NBA finišo bei naujųjų lygos čempionų karūnavimo, tai būtų beprecedentis įvykis – pirmas toks istorijoje per 74-erius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)