Jutos klubas praneša, jog buvęs strategas neatlaikė minėtosios Parkinsono ligos ir demencijos su Lewy kūneliais sukeltų komplikacijų. Dvi sunkios ligos Sloanui buvo diagnozuotos dar 2016-ų metų balandį.

2009-ais metais Sloanas buvo įtrauktas į krepšinio šlovės muziejų. Daugiau nei ketvirtį amžiaus trenerio pareigas NBA lygoje ėjęs specialistas net 23-ejus metus vadovavo „Jazz“ ekipai, su kuria du kartus tapo Vakarų konferencijos čempionu ir pasiekė finalų etapą.

Savo profesionalaus krepšininko karjeros metu Sloanas net dešimt sezonų atstovavo ekipai, užkirtusiai „Jazz“ kelią į viršūnę – nuo 1966-ų iki 1976-ų metų atakuojančio gynėjo pozicijoje rungtyniavęs krepšininkas vilkėjo Čikagos „Bulls“ klubo marškinėlius.

Savo žaidėjo karjeroje velionis buvo du kartus išrinktas į NBA Visų žvaigždžių rungtynes ir keturis kartus pakliuvo į simbolinį geriausiai besiginančių lygos krepšininkų penketuką, o karjerą baigė būdamas 33-ejų metų. Sloano pasirodymą profesionalų sporte nutraukė ištisa traumų virtinė.

Garas Heardas, Jerry Sloanas, Chetas Walkeris

Vadovaujami 1989-ais metais vyriausiojo trenerio postą perėmusio Sloano „Jazz“ krepšininkai net 15 kartų iš eilės pakliuvo į atkrintamąsias varžybas. Per savo karjerą treneris iškovojo 1,221 pergalę ir pagal šį rodiklį NBA istorijoje nusileido tik Donui Nelsonui ir Lenny Wilkensui.

Žinią apie buvusios stratego mirtį paskelbęs „Jazz“ klubas negailėjo šltų žodžių anapilin iškeliavusiam strategui. „Jerry Sloano vardas visada bus neatsiejamas nuo Jutos „Jazz“. Jis amžinai bus dalimi mūsų organizacijos ir mes prisijungiame prie jo šeimos, draugų ir sirgalių gedėdami dėl jo mirties. Mes esame neapsakomai dėkingi už tai, ką jis pasiekė Jutoje, ir ištsisus dešimtmečius atsidavimo, ištikimybės ir kovingumo, kuriuos jis suteikė mūsų organizacijai“.

Sloanas tapo jau trečiąja šiais metais pasaulį palikusia NBA ikona, prisijungdamas prie sraigtasparnio katastrofoje tragiškai žuvusio Kobe Bryanto ir ilgamečio lygos komisaro Davido Sterno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)