Milžiniško populiarumo sulaukusiame ESPN seriale H. Grantas pristatytas kaip žmogus, nutekinęs informaciją žurnalistui Samui Smithui – pastarasis parašė pagarsėjusią ir M. Jordano tobulybės mitą gerokai apgriovusią knygą „The Jordan Rules“ (liet. „Jordano taisyklės“).

Apie tai, kad būtent H. Grantas žurnalistui praskleidė „Bulls“ rūbinės šydą ir papasakojo komandos paslaptis, vienoje iš serialo dalių pareiškia pats M. Jordanas.

Tačiau H. Grantas su tuo kategoriškai nesutinka ir ESPN radijo laidoje kontratakuoja.

„Melas, melas, melas. Jeigu M. Jordanas jaučia pagiežą ar pyktį man, išsiaiškinkime kaip vyrai. Pasikalbėkime, arba išspręskime tai kitu būdu, tačiau jis vis tiek toliau platina melą apie tai, kad aš buvau šaltinis knygai rašyti.

Taip, su Samu mes buvome draugai ir likome jais. Tačiau apie šventus rūbinės dalykus aš jam nepasakojau nieko. Be to, Samas atliko tiriamosios žurnalistikos darbą ir turėjo keletą šaltinių. Kodėl M. Jordanas išskiria tik mane?“, – retoriškai klausė H. Grantas.

Netrukus jis toliau pratęsė savo kritiką „Bulls“ legendos adresu.

„Visos tos šnekos – tik M. Jordano nuoskaudos. Ir tai galima pamatyti taip vadinamoje jo dokumentikoje. Jeigu tik pasakai kažką, kas MJ nepatinka, jis tai iškerpa ir ima naikinti tavo asmenybę, – kalbėjo H. Grantas. – Prisiminkime Charleso Barkley atvejį. Jie buvo draugais 20-30 metų, bet tuomet Charlesas kažką pasakė apie M. Jordano vadybą Šarlotės „Hornets“ klube. Nuo tada jie nesišneka.

Apskritai, MJ mane išdrįso pavadinti skundiku. Tačiau, mano nuomone, jis pats yra skundikas, jeigu pasakoja apie kambaryje rūbinėje jį neva šokiravusius dalykus – kokainą, moteris, marihuaną. Apie ką mes kalbame?“

Horace'as Grantas

Apskritai, anot H. Granto, filme rodomi vaizdai su „Jordano išvedžiojimais“ dažnai stipriai prasilenkia su realybe.

„Taip, serialas įdomus ir įtraukiantis, tačiau buvę komandos draugai supranta, kad maždaug 90 proc. turinio yra toli nuo realybės. Taip, Jordanas daug kartų komandos draugams yra pasakęs įvairiausių dalykų, tačiau daug kartų komandos draugai jam ir atsikirsdavo.

Aš pats jam esu atsikirtęs ne vieną ir ne du kartus, nors buvau tik naujokas, o jis galvojo, kad gali prieš mane dominuoti. Visgi kažkodėl visos šios istorijos nepateko į dokumentiką, jeigu tik ją norite taip vadinti, – piktinosi H. Grantas. – Kai viskas sukasi aplink vieną žmogų ir jis visuomet turi paskutinį žodį, tai nėra dokumentika. Tai yra pasakojimas apie tai, kas nutiko vadinamo jo paskutinio šokio metu. Bet tai ne dokumentika, nes daugybė dalykų buvo iškirpti. Dėl to aš ir vadinu tai „taip vadinama dokumentika.“

Neseniai tas pats S. Smithas viename iš interviu papasakojo istoriją, kad po prastų rungtynių M. Jordanas lėktuve stiuardams nurodė H. Granto neaptarnauti – neatnešti jam maisto. Pats H. Grantas patvirtino, kad tai yra teisybė, tačiau tuo pat metu pažymėjo sugebėjęs atsikirsti MJ.

„Patikėkit, tai tiesa. Jis pasakė stiuardui: „Neduokite jam nieko, nes jis žaidė šū....ai.“ Tada aš sureagavau, pasakiau keletą žodelių, kurių dabar nekartosiu. „Jeigu nori to, ateik čia ir gauk“, – pasiūliau jam atsistojęs. Ir, žinoma, jis nepasijudino. Toliau lojo. Tokia buvo istorija. Ir visi, kas mane pažįsta, žino kad aš galiu atsikirsti. Nėra žmonių, kurie pabandytų iš manęs atimti maisto lėkštę ir už tai neturėtų pasekmių“, – apie savo keistus santykius su MJ dėstė H. Grantas.

1994-aisiais palikęs „Bulls“, vėliau H. Grantas iškovojo dar vieną čempiono žiedą – tai 208 cm ūgio puolėjas 2001-aisiais padarė su Los Andželo „Lakers“.

Karjerą keturiskart NBA čempionas užbaigė 2004-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)