„The Last Dance“ dokumentikoje kalbinamas George‘as Koehleris iš kitų interviu serialo kūrėjams davusių žmonių išsiskiria bene labiausiai – jis nė kiek nėra susijęs su krepšiniu, tačiau visus M. Jordano karjeros nuotykius prisimena ne blogiau už patį šešiskart NBA čempioną.

Geriausias draugas, vairuotojas, apsauginis, patarėjas, patikėtinis, stalo teniso partneris, asmeninis asistentas. Tai tik kelios iš etikečių, kurias galima klijuoti itin artimam M. Jordano bičiuliui, su kuriuo „Bulls“ legenda susipažino tik atsitiktinumo dėka.

G. Koehleris su geriausiu visų laikų krepšininku vadinamu atletu susipažino 1984-ųjų rugsėjį, praėjus keliems mėnesiams po to, kai „Bulls“ pasirinko jį NBA naujokų biržoje. Olimpinėse žaidynėse auksą iškovojęs 21-erių MJ tuomet atvyko į Čikagą ir ruošėsi žengti pirmuosius karjeros žingsnius.

29-erių G. Koehleris tuomet buvo neseniai įkūręs savo limuzinų kompaniją. Vieną iš klientų vyras limuzinu turėjo pasiimti iš oro uosto, tačiau klientas taip ir nepasirodė. Pasirodė tik M. Jordanas.


„Laukiau 45 minutes, bet klientas taip ir nepasirodė. Visi žmonės pasirodė laukimo salėje, atėjo ir pilotai, todėl paklausiau, ar kažkas dar liko už jų. Jie atsakė, kad liko vienas vyrukas, todėl laukiau toliau. Po kelių minučių salėje pasirodė Michaelas“, – prisiminė G. Koehleris.

M. Jordanas nebuvo lauktasis klientas, tačiau G. Koehleris žinojo, jog tai yra krepšininkas, todėl nusprendė jį užkalbinti ir pasiūlyti pavėžėti limuzinu už 25 dolerius. Tiesa, vyras supainiojo „Bulls“ naujoko vardą.

„Žinojau, kas jis toks, ir pagalvojau „velniai griebtų, čia juk Larry Jordanas!“. Ketverius metus mokykloje žaidžiau su vyruku, kurio vardas buvo Larry Jordanas, todėl šis vardas įstrigo mano atmintyje. Kai pamačiau Michaelą, taip į jį ir kreipiausi – Larry Jordanai.

Labai apsidžiaugiau, kai jis sutiko važiuoti su manimi. Nuvežiau MJ į naujuosius jo namus, o tuomet pasakiau „jei ieškosi restoranų ar norėsi su kažkuo nueiti išgerti alaus, draugą Čikagoje turi“. Taip pat pasveikinau jį su iškovotu aukso medaliu“, – pasakojo G. Koehleris.


Po dviejų savaičių limuzino vairuotojas sulaukė skambučio.

„Kitame laido gale išgirdau „George‘ai, mano berniuk, čia MJ“. Nesupratau, kas man skambina ir pasakiau, jog nepažįstu jokio MJ. Tuomet jis pradėjo iš manęs šaipytis ir tarė „kvaily, čia Michaelas Jordanas“. Taip mes tapome draugais“, – sakė „Bulls“ legendos bičiulis.

Jau kitą dieną M. Jordanas patikėjo limuzino vairuotojui užduotį pasitikti Čikagos oro uoste jo tėvus. Nuo tada G. Koehleris tapo žmogumi, kuriuo MJ galėjo pasitikėti labiausiai.

„Kartu su Michaelu perėjau ir ugnį, ir vandenį. Jei rašytumėte knygą apie jo gyvenimą, tai būtų knyga ir apie mano gyvenimą, tačiau su jo vardu ant viršelio. Nežinau, ar tikite likimu, bet aš tikrai juo tikiu. Jei tą dieną mano klientas būtų pasirodęs, mano gyvenimas dabar būtų visiškai kitoks“, – sakė G. Koehleris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)