D. Rodmanas į Šiaurės Korėją 2013 metais buvo pakviestas atvykti kartu su garsiais oranžinio kamuolio virtuozais – „Harlem Globetrotters“ krepšininkais ir ėmė megzti draugystę su pačiu Kim Jong Unu, nors taip ir nesuprato, kuo jis buvo laikomas, kai atvyko.

58 metų buvusi NBA žvaigždė Mik'o Tysono vedamoje tinklalaidėje pasakojo, kad iš pradžių į totalitariniu režimu garsėjančią šalį buvo kviečiamas jo buvęs bendražygis Michaelas Jordanas, tačiau kai MJ atmetė kvietimą, pasiūlymas perėjo D. Rodmanui.

„Kai jie paprašė manęs nuvykti į Šiaurės Korėją, pagalvojau „ei, žmogau, nuvyksiu, padalinsiu autografų, pažaisiu krepšinį. Nieko nežinojau apie Šiaurės Korėją. Kvailas kaip bato aulas, tiesa?“ – aiškino D. Rodmanas.

Ir tęsė: „Pasakiau agentui, kad vyksiu ten, jei viskas bus saugu. Buvo taip šaunu, kai išlipome iš lėktuvo, buvo patiestas raudonas kilimas, visi apsirengę kostiumais, o kai įeinu į patalpą, ten sėdi apie 80 žmonių aplink mane ir klausia, ar aš esu laimingas būdamas Šiaurės Korėjoje“.

Dennisas Rodmanas, Kim Jong Unas

Vis dėlto, ne viskas buvo sviestu patepta ir D. Rodmanas vienu metu galvojo, kad yra suimtas.

„Kai pirmą kartą sutikau jį (Kim Jong Uną), buvau su „Harlem Globetrotters“. Aš nežaidžiau su jais ir atėję keli žmonės liepė eiti su jais. Tuomet pagalvojau, kad einu į kalėjimą“, – pasakojo jis.

Kai „Bulls“ legenda galvojo, kad yra suimtas, iš tikrųjų jis buvo vedamas pas Kim Jong Uną ir susitiko su juo pirmą kartą.

D. Rodmanas nesikuklino galvodamas, kad arenoje susirinkę žmonės šiltai sveikina jį, o iš tikrųjų tie sveikinimai buvo skirti Šiaurės Korėjos lyderiui, sėdinčiam šalia krepšininko. Pastarasis tiesiog jo neatpažino.

„Nuėjau prie tribūnų ir atsisėdau prieš stalą. Ten buvo karališko dydžio kėdės, apie 20 tokių. Iš karto po to 22 tūkst. korėjiečių atsistojo ir pradėjo ploti, – kalbėjo krepšininkas. – Jie garsiai plojo ir sveikino šūkiais, o aš galvojau, kad taip šiltai pasitinka mane. Aš pamojavau ir kažkas man pasakė: „Ne, tai skirta jam“, ir parodė į Kim Jong Uną. Aš paklausiau, kas tas vaikinas? O jie atsakė: „Tai mūsų lyderis“. Tuomet aš paklausiau: „Kieno lyderis?“

Anot jo, aplinkui visi puolė į savotišką isteriją: „Žmonės pradėjo verkti, norėjo pasiekti, paliesti tą vaikiną. Kai visi susėdo, atsisėdau ir aš, o jis pradėjo su manimi kalbėti korėjietiškai. Šalia buvo vertėjai ir jis paklausė: „Ar tau patinka mano šalis?“ Aš atsakiau: „Taip, viskas šaunu, viskas gerai“.

Po to Kim Jong Unas pridūrė: „Prašėme atvykti Michaelą Jordaną, tačiau jis negalėjo, todėl pakvietėme tave“.

D. Rodmanas spėjo, kad MJ veikiausiai nė už jokius pinigus nebūtų priėmęs tokio kvietimo.

Dennisas Rodmanas, Kim Jong Unas

Čikagos ekipos legenda toliau pasakojo, kad Šiaurės Korėjos lyderio kompanija buvo nebloga, o tuomet jį pakvietė vėliau prisijungti prie laukinio vakarėlio.

„Sėdėjome ten ir visą laiką kalbėjome apie krepšinį. Rungtynės pasibaigė ir jis pasakė: „Norėtume, kad grįžtum, mums patiko tavo kompanija. Pavalgykime šį vakarą, bus truputį karaoke ir degtinės, karštų merginų ir kažko panašaus“, – pasakojo D. Rodmanas. – Per vakarienę pasigėrėme kaip velniai, jis pradėjo dainuoti karaokę ir aš visiškai nesupratau, apie kokius „suš***“ dalykus jis kalba. Visi pradėjo ploti, o tuomet atėjo 18 karštų merginų grupė, bet jos tik vaidino ir dainavo. Tik vieną „suš***“ dainą. Kažkoks motyvas iš Dalaso“.

Po išvykos buvęs krepšininkas liko gerais draugais su Kim Jong Unu, tačiau pabrėžė, kad jie nekalbėjo apie politiką.

„Išlikome gerais draugais. Į politiką nesigilinome. Atėjau per sportą ir niekada nekalbėjau su juo apie politiką. Mačiau kareivius, raketas, viską mačiau“, – atskleidė D. Rodmanas.

Jis sakė, kad net nupirko Kim Jong Uno dukrai krepšinio marškinėlius ir pažaidė su ja.

„Tuomet jo dukrai buvo vos 6 mėnesiai, taigi visą laiką žaidžiau su ja. Gerai praleidome laiką Kim Jong Uno saloje, kurioje buvo tik jis su žmona ir jo komanda. Buvau pakankamai protingas, kad atvežčiau lauktuvių mažo dydžio Dennis Rodman marškinėlius“, – kalbėjo krepšininkas.

Tiesa, jo ryšys su Šiaurės Korėjos lyderiu nutrūko, kai D. Rodmanas sužinojo faktą, kad klausomasi jo telefoninių pokalbių. Krepšininkas dar kartą aplankė Šiaurės Korėją 2018 metais.

Apie „Bulls“ paskutinį čempionišką sezoną 1997-1998 metais, Michaelo Jordano, Scottie Pippeno, Denniso Rodmano ir kitų Čikagos ekipos žvaigždžių nuotaikas, emocijas ir likimus pasakoja balandžio mėnesį startavusi 10 serijų dokumentinė juosta „The Last Dance“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)