Kaip vieną 1988-ųjų vakarą vienas Mike'as ne juokais prigąsdino kitą, savo biografinėje knygoje aprašė tuometis boksininko vadybininkas Rory Holloway.

Tąkart M. Tysonas viešėjo Čikagoje, kur buvo pakviestas į amerikietiškojo futbolo žvaigždės Richardo Dento gimtadienį.

„Blogiausiu žmogumi Žemėje“ pravardžiuotas svečias buvo pasodintas prie vieno stalo su nemarią šlovę NBA pradedančiu užsitarnauti M. Jordanu.

M. Tysonas tuomet ringe dar nebuvo paragavęs pralaimėjimo kartėlio, bet žengė link nesėkmės asmeniniame gyvenime. Artėjo brangiai atsiėjusios skyrybos su pirmąja (iš trijų) žmona Robin Givens.

Prieš boksininkui nuvedant pastarąją prie altoriaus, su aktore susitikinėjo ir ketveriais metais vyresnis M. Jordanas.

M. Tysonas tai žinojo.


Pasak istoriją nupasakojusio R. Holloway, augant tuomet 22-ejų tesulaukusio sunkiasvorio lenkiamų kokteilių skaičiui, atitinkamai kaupėsi ir įtampa prie stalo.

„Liepiau padavėjui atskiesti Mike'o gėrimus vandeniu, nes mačiau, link kur viskas krypsta. Tačiau buvo per vėlu.

Mike'as per stalą nudelbė Jordaną žvilgsniu ir išrėžė: „žmogau, gal laikai mane mulkiu? Žinau, kad dulkinai mano kalę. Gali man pasakyti.“

Jordanas į jį žiūrėjo kaip į vaiduoklį. Donas Kingas (vienas žymiausių profesionalaus bokso vadybininkų – Delfi) bandė keisti temą, aš kartu su savo kolega Johnu Horne'u stengėmės suturėti Mike'ą. O šis visiems aiškino, kaip iškars Jordanui kailį. Jordanas buvo apsirengęs stilingai kaip visada, todėl negalėjo iš ten pabėgti pakankamai greitai“, – prisiminimais dalinosi M. Tysono vadybininkas.

Tiesa, vakarėlio šeimininkas R. Dentas dviejų sporto garsenybių kivirčą vadino gerokai išpūstu.

„Tysonas kažką pasakė Jordanui, ir viskas. Niekada nemačiau Jordano išsigandusio, nepamenu nieko panašaus“, – teigė amerikietiškojo futbolo veteranas.

O gal tiesiog M. Jordanas visose situacijose sugebėdavo nutaisyti akmeninį veidą?

Jei tąsyk krepšinio legenda išties buvo rimtai įbauginta, netrukus M. Tysonas jam dar gali priminti jaunystės išgąstį.

53-ejų boksininkas ruošiasi sugrįžimui į ringą po 15 metų pertraukos. Vienas garsiausių visų laikų sunkiasvorių norėtų labdaros tikslais dalyvauti parodomojoje kovoje ir jau sulaukė keleto milijoninių pasiūlymų.

Atsiliepė ir žinomiausias M. Tysono varžovas. Treniruotis vėl pradėjo ketveriais metais vyresnis Evanderis Holyfieldas, pareiškęs, kad norėtų užbaigti dviejų bokso gigantų tarpusavio dvikovų trilogiją.

„Neprašysiu niekieno daryto kažko per prievartą, jei pats to nenori. Bet tai būtų skirta labdarai. Jeigu ką nors sugalvosime, laimės visos pusės.

Žmonės nesupranta mano santykių su Tysonu. Mes buvome sparingo partneriai dar tada, kai jam tebuvo 17-a, o man – 21-eri. Net tuomet Mike'as buvo kietas vyrukas. O kai jis tapo pasaulio čempionu, tai privertė mane suprasti, jog tą patį galiu padaryti ir aš“, – sakė amerikietis.

1996-aisiais E. Holyfieldas 11-ame raunde nokautavo M. Tysoną ir atėmė iš jo WBA čempiono diržą.

Dar dažniau minima revanšinė akistata, vykusi po metų. Kovai įsibėgėjus klinčo metu M. Tysonas nukando dalį varžovo ausies. Kuomet jis krimstelėjo ir kitą ausį, dvikova buvo nutraukta, nugalėtoju vėl pripažįstant E. Holyfieldą.

Iš viso M. Tysonas profesionaliame ringe kovėsi 58 kartus ir šventė 50 pergalių (44 – nokautais), patyrė 6 pralaimėjimus ir dusyk tenkinosi baigtimi be nugalėtojo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)