Penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje NBA generalinis komisaras Adamas Silveris pristatė preliminarius planus, kaip teoriškai būtų galima organizuoti dėl koronaviruso sustabdytų pirmenybių pratęsimą.

Visgi 48-erių Sh. O'Nealas nemano, kad tai būtų pat logiškiausias sprendimas su didžiule krize dėl koronaviruso šiuo metu susiduriančiose JAV.

„Labai sunku pasakyti, kas apskritai vyks toliau. Tačiau aš labiausiai norėčiau, kad visi liktų sveiki ir po kurio laiko galėtų grįžti į aikštelę visu 100 procentų pajėgumų. Todėl logiškiausia būtų neskubėti su atnaujinimais. Turime nutraukti sezoną, kad visi galėtų išsiskirstyti, atsigauti ir sugrįžti kitais metais. Nematau kitų galimybių – pagreitintas pratęsimas nebūtų logiškas“, – „For The Win“ organizuotame interviu kalbėjo Shaqas, netrukus įvardijęs ir kitas aplinkybes, dėl kurių sezono pratęsimo neįsivaizduoja.

Visų pirma, tai žiūrovai – jeigu NBA čempionatas būtų atnaujintas, publikos salėse bet kuriuo atveju negalėtų būti.

„Žaidėjams svarbu jausti ir matyti žiūrovus, nes jie padeda sukilti adrenalinui, – teigė jis. – Man asmeniškai būdavo smagu matyti žiūrovus. Vienas džiaugiasi taikliu metimu, kitas juokiasi iš manęs, kai nepataikau baudos, rodo gestus. Tai tiesiog sukuria žaidimo jausmą. Man reikėdavo matyti ir vaiką, kuris pakėlęs akis žiūri į savo tėtį ir sako: „Dieve, Shaqas pažvelgė tiesiai į mane.“

Dar viena priežastis – titulo „nuvertėjimas“.

„Bet kuri komanda, kuri laimėtų šį sezoną, būtų tarsi pažymėta. Laimėto titulo niekas negerbtų, pakankamos pagarbos nebūtų ir patiems laimėtojams. Sutrumpintame formate gali nutikti visko, ir tai nėra teisinga. Reikia braukti brūkšnį ir pradėti galvoti apie kitų metų sezoną – tai būtų geriausia visiems“, – konstatavo Sh. O'Nealas,

NBA čempionatas buvo sustabdytas kovo 11-ąją paaiškėjus, kad koronavirusu užsikrėtė Jutos „Jazz“ vidurio puolėjas Rudy Gobertas. Vėliau koronaviruso atvejų tarp lygos klubų narių būta ir daugiau, virusas diagnozuotas ir šį sezoną nerungtyniavusiam Kevinui Durantui.

Prieš mėnesį nuo koronaviruso mirė Minesotos „Timberwolves“ žvaigždės Karlo-Anthony Townso mama.

„Aš labai gerbiu A. Silverį ir tai, kad po pirmųjų žinių apie šį virusą buvo pasirūpinta žaidėjų sveikata, čempionatas sustabdytas. Todėl dabar rizikuoti iš naujo... Na, tai būtų keista“, – pažymėjo 4-kart NBA čempionas.

Visose JAV jau yra užfiksuota daugiau nei 1,3 mln. užsikrėtimų koronaviruso atveju. Nuo šio klastingo viruso jau mirė 80 tūkst. žmonių. Daugiausia – Niujorke ir jo apylinkėse. Jungtinėse Valstijose fiksuota daugiausiai užsikrėtimų ir mirčių nuo šio viruso iš visų pasaulio valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)