51-erių veteranas priklausė šlovingiausiai Čikagos „Bulls“ krepšininkų kartai ir drauge su Michaelu Jordanu, Scottie Pipenu bei kompanija 1996-1998 metais triskart tapo NBA čempionu.

208 cm ūgio puolėjas 1996-aisiais buvo išrinktas geriausiu lygos „šeštuoju“ žaidėju. Puikiai iš įvairių nuotolių atakavęs ir dar geriau aikštę matęs kroatas galėdavo pakeisti bet kurį iš starto penketo krepšininkų – toks buvo universalus.

Gal dėl to dabar paklaustas apie geriausią NBA žaidėją, T. Kukočius renkasi pagal savo kurpalį.

Vietoje MVP pdovanojimą praėjusiame sezone gavusio Giannio Antetokounmpo ar su M. Jordanu lyginamo LeBrono Jameso jis išskiria dėl sunkios kelio traumos šiame sezone nerungtyniavusį Keviną Durantą.

Identiško kroatui ūgio snaiperis oficialiai naudingiausiu lygos žaidėju buvo pripažintas 2014 metais. Grįžti ant parketo jis mėgins Bruklino „Nets“ gretose.

„Daugybę kartų LeBronas per klaidą buvo palaikytas įžaidėju. Ir tai puiku. Krepšiniui tokia atskira pozicija nebereikalinga. Dabartinėje eroje, kai žaidėjai turi tiek skirtingų įgūdžių, ieškoti kažko, kas vien tik persivarytų kamuolį per aikštę, tebūtų laiko švaistymas.

Mano asmenine nuomone, vis dėlto geriausias NBA žaidėjas yra K. Durantas. Jis puikiausiai sugeba judėti su kamuoliu. Tokiems žaidėjams galimybes atvėrė mūsų taikyta trikampio puolimo sistema: bet kuris iš mūsų galėjo įžaisti kamuolį, „centruoti“ baudos aikštelėje arba laukti aikštės kampe“, – svarstė T. Kukočius.

Primename, kad nuo praėjusio mėnesio jis yra „Bulls“ viceprezidentu krepšinio operacijoms tapusio lietuvio Artūro Karnišovo bendražygis. T. Kukočius atlieka klubo savininko Jerry Reinsdorfo patarėjo funkcijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)