Birželio 25 dieną planuota NBA naujokų birža tikriausiai bus nukelta į rugpjūčio pabaigą arba rugsėjį. Tai paaiškės oficialiai per artimiausias dienas.

NBA vis dar neatsisako planų užbaigti 2019-20 metų sezoną, tačiau be galutinės komandų rikiuotės negali vykti ir naujokų birža bei traukiami burtai, kurie buvo numatyti gegužės 19 dieną. Viską apsunkina ir tai, kad komandos negali pasikviesti į peržiūras potencialių naujokų.

Tarp NBA klubų nuomonės dėl šio ir būsimojo sezonų išsiskiria, tačiau NBA dirba su įvairiais galimais scenarijais, rašo ESPN. Lyga apskaičiavo, kad jai reikės maždaug 15 tūkst. COVID-19 testų, kad galėtų atnaujinti sezoną.

Viena iš galimų vietų sezonui pratęsti galėtų būti „Disney World Resort“ parkas, jei bus garantuotas visiškas saugumas. Tiesa, jau galutinai atmesta galimybė, kad atnaujinus sezoną rungtynės galėtų vykti kartu su žūrovais.

Anot ESPN, svarstoma galimybė 2020-21 metų sezoną pradėti gruodį ir baigti liepą arba rugpjūtį. Toks scenarijus leistų kiek įmanoma toliau stumti šio sezono atnaujimo datą.

NBA lyga sustabdė sezoną kovo 11 dieną. Per karantiną buvo teikiamos paraiškos NBA naujokų biržai. Savo kandidatūras pateikė trys lietuviai – Rokas Jokubaitis, Arnas Velička ir Marekas Blaževičius, latvis Artūras Kurucas bei du estai – Henri Drellis ir Sanderis Raieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)