Tiesa, komandinės pratybos dar bus draudžiamos, žaidėjai galės treniruotis tik individualiai.

Nors bendras koronavirusinės infekcijos COVID-19 epidemijos aukų skaičius JAV šiąnakt išaugo jau iki 53,511 tūkst., o patvirtintas užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 936,293 tūkst., be to, JAV yra smarkiausiai COVID-19 pandemijos paveikta pasaulio valstybė – ir pagal užsikrėtusiųjų, ir pagal mirusių pacientų skaičių, kai kurios mažiau paveiktos valstijos jau švelnina karantino sąlygas savo gyventojams.

Pranešama, kad restoranų ir sporto salių duris kitą savaitę bus leista atverti Džordžijos, Oklahomos ir Tenesio valstijose. Tai reiškia, kad į treniruotes jau artimiausiu metu turėtų galėti grįžti Atlantos „Hawks“, Oklahomos „Thunder“ ir Memfio „Grizzlies“ krepšininkai, tarp kurių yra ir 27-erių metų Jonas Valančiūnas.

Tuo metu situacija Indianoje, kur vietos „Pacers“ klubui atstovauja Domantas Sabonis, žmones šioje valstijoje verčia laikytis griežto karantino.

Primename, kad NBA buvo pirmoji sezoną sustabdžiusi JAV sporto lyga. Joje rungtynės dėl pandemijos nebevyksta nuo kovo 12-osios. Visgi lygos komisaras Adamas Silveris viliasi, kad būtent NBA bus pirmoji, kurioje sąstingis pasibaigs.

Šiuo metu yra sužaisti apie 65-i reguliariojo sezono turai iš 82-iejų – jei pirmenybės nebus sutrumpintos, NBA ekipų iki numatyto atkrintamjų varžybų starto dar laukia po 17-18 mačų.

Žinoma, koronaviruso pandemijai ir toliau nerimstant, lygoms gali tekti pamiršti apie reguliariuosius sezonus ir iškart šokti į sutrumpintas atkrintamąsias arba apskritai atšaukti tolesnes varžybas bei viltis, kad laiku pavyks pradėti kitą sezoną.

Jeigu šiemet nesulauksime NBA finišo bei naujųjų lygos čempionų karūnavimo, tai bus beprecedentis įvykis – pirmas toks istorijoje per 74-erius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)