Tuo jis dar kartą leido visiems įsitikinti šią savaitę, kai sudalyvavo Matto Barneso ir Stepheno Jacksono kuruojamoje tinklalaidėje.

Dėl varžovus smaugiančios gynybos „The Glove“ (lietuviškai – pirštinė) pravardę įgijęs atletas itin atvirame pokalbyje pasisakė apie gerokai pasikeitusį šių laikų krepšinį ir tai, kaip jame atrodytų pats.

Per savo karjerą net po 9 kartus į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes ir geriausiai besiginančių sezono žaidėjų penketuką patekęs Gary neslėpė, kad dabartinėje lygoje problemų gynyboje, ko gero, kiltų ir jam.

„Šių dienų krepšinis yra pasikeitęs labai smarkiai. Mūsų laikais pagrindinis komandų ginklas buvo aukštas žmogus, o šiais – tritaškininkai. Be to, dabar leidžiama zoninė gynyba ir panaikintas „hand checking'as“ (varžovo lietimas, prilaikymas viena ranka – Krepšinis.lt). O atėmus tai iš mano žaidimo man būtų labai sunku apsiginti prieš šiuolaikinius vaikinus, kurie gali veržtis ir daryti kitus dalykus, kuriuos jie daro geriausiai. Turėčiau kažkaip adaptuoti savo žaidimą.

Bet žinote ką? Tikrai nebūtų taip, kad aš leisčiau per save suversti 30 ar 50 taškų ir būčiau laimingas. Kitoje aikštelės pusėje aš lygiai taip pat žaisčiau izoliacinį krepšinį ir išspardyčiau jam užpakalį bei grąžinčiau tuos 50 taškų. Kad ir kas atakuotų prieš mane – Jamesas Hardenas, Stephenas Curry ar kas kitas – aš nelikčiau skolingas ir puolime vienas prieš vieną sumesčiau 50 taškų atgal. Kiekvienoje atakoje pulčiau būtent per tą žmogų, kuris negali gintis, ir žudyčiau jį“, – emocingai kalbėjo 51-erių metų G. Paytonas.

Geriausiais savo kajeros metais vidutiniškai po daugiau nei 24 taškus rinkdavęs Gary daugiausiai per vieną NBA mačą yra įmetęs 44 taškus, o 1996 m. buvo pripažintas geriausiai besiginančiu žaidėju visoje lygoje.

Nepaisant to, tais pačiais metais jam ir visai Siatlo „SuperSonics“ kompanijai nepavyko NBA superfinale sutramdyti Čikagos „Bulių“. Šie triumfavo 4:2.

Tiesa, G. Paytono manymu, iki „Viršgarsinių“ triumfo trūko ne tiek ir daug – šiek tiek sėkmės ir išmintingesnių sprendimų.

„Manau, treneris George'as Karlas buvo pernelyg išsigandęs. Prieš serijos pradžią aš buvau šiek tiek susižeidęs ir jis nusprendė nestatyti manęs prie Michaelo Jordano. Kai mes atsilikome 0:3, pradėjau gintis prieš MJ ir mes iškart apvertėme serijos eigą aukštyn kojomis – du kartus sutriuškinome juos, tačiau tada grįžome į Čikagą ir ten jau buvo šauktai po pietų.

Gintis prieš M. Jordaną buvo linksma, man tai patiko. Savo ruožtu Philas Jacksonas mano globai paskyrė Scottie Pippeną ir aš negalėjau prieš jį centruoti, jis tiesiog buvo per aukštas. Žaisti dešimtame dešimtmetyje buvo jėga, kovojau prieš visus geriausius, o paskui į lygą pradėjo veržtis visokie jaunikliai“, – nostalgiškai prisiminė G. Paytonas.

Iš šių laikų krepšininkų palyginęs save su Marcusu Smartu ir Patricku Beverley, GP pasidalino savo nuomone ir apie tai, kas turėtų laimėti NBA čempionatą, jeigu po koronaviruso pandemijos jis bus pratęstas.

„Finale matau Milvokio „Bucks“ ir Los Andželo „Clippers“ klubus – jie turi viską, ko tam reikia. Los Andželo „Lakers“ irgi arti, bet „Clippers“ suolas tiesiog per geras. Be to, manau, kad Kawhi Leonardas, Paulas George'as ir P. Beverley surakins varžovų superžvaigždes bei laimės NBA žiedus“, – pareiškė jis.

Primename, kad G. Paytonui 2006 m. galų gale ir pačiam pavyko triumfuoti NBA lygoje su Majamio „Heat“ klubu, kuriam tuo metu atstovavo Jasonas Williamsas, Dwyane'as Wade'as, Antoine'as Walkeris, Alonzo Mourningas, Shaquille'as O'Nealas ir kiti.

Beje, dabartinėje NBA ant parketo galime išvysti GP sūnų Gary Paytoną II, kuris gina Vašingtono „Wizards“ ekipos garbę ir renka beveik po 4 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)